Jau atkal plāno palielināt maksu par ID kartes un pases saņemšanu!

Būs jāmaksā vairāk! Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde jau ir sagatavojusi grozījumu Ministru kabineta noteikumos. Jaunie noteikumi paredz palielināt maksu par identifikācijas kartes un pases saņemšanu, konkrēto nodevu apmēru noapaļojot uz augšu līdz tas sasniedz veselu skaitli. Tā pirmdien vēstīja “LNT ZIŅAS.”

Zināms tas, ka nodevas par personu apliecinošu dokumentu izsniegšanu neesot mainītas, jau kopš 2012. gadu. Tā, kā 2014. gadā tika ieviests eiro, šīs nodevas vairs nebija apaļos skaitļos.

Jaunie noteikumi paredz to, ka personas apliecību līdzšinējo 14.23 Eiro vietā, būs jāmaksā visi 15 Eiro. Par pases saņemšanu no 28.46 Eiro, tagad būs jāmaksā 30 Eiro. Ja pasi gribēsiet izsniegt kopā ar personas apliecību, tad 35,57 Eiro vietā būs jāmaksā visi 40!

Zināms, ka vienīgā nodeva, par kuru vairs nav plānots palielināt maksu, ir personas apliecības izsniegšana pensionāriem, bērniem, kā arī pirmās un otrās grupas invalīdiem. Par ID kartes saņemšanu būs jāmaksā 5 Eiro, līdzšinējo 7.11 Eiro vietā.

Ja nodevas celšana tiks atbalstīta no valdības puses, tad jaunais cenrādis stāsies spēkā jau ar nākamo gadu. Tiek lēsts, ka ar šādu izmaiņu, valsts nākamajos trīs gados nopelnīs papildus 2 miljonus Eiro!

Avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru