Kāpēc pieredzējušas saimnieces, mazgājot gultas veļu, izmanto sodu un mangānu: jūs būsiet pārsteigti par šo noderīgo triku

Gultas veļas mazgāšana ir nodarbe, kas ir svarīga un atbildīga, jo audums ilgstoši miega laikā ir saskarē ar ādu.

Šī iemesla dēļ tai jābūt pilnīgi tīrai.

Ir vērts padomāt arī par to, lai nebūtu nepatīkama aromāta, kas bieži parādās ilgstošas uzglabāšanas laikā. Lai palīdzētu šajos jautājumos, palīgā nāk dažādi līdzekļi.

Kuriem no tiem var pievērst uzmanību?

Mangāns

Šo lielisko iespēju izmanto jau ne pirmo desmitgadi, tāpēc tai izdevies iegūt lielisku reputāciju. Galvenais uzdevums būtībā ir pareizi sagatavot mangānu – šajā gadījumā tas noteikti neko nevarēs iekrāsot veļu.

Būs nepieciešams ņemt tikai vienu nelielu šķipsniņu līdzekļa un kārtīgi atšķaidīt to ūdenī. Pēc tam veļu 60 minūtes iemērkt siltā ūdenī, kas atšķaidīts ar mangānu.

Pēc tam veļu vajadzēs izskalot un izmazgāt parastajā veidā.

Lasi vēl: 5 veidi, kā pārbaudīt benzīna kvalitāti: elementāras metodes

Soda

Arī šī metode daudziem ir pazīstama, jo soda ir aktīvs mājsaimniecības palīgs. Ieteicams vispirms ieliet ūdeni bļodā vai grāpī. Pēc tam apvienojiet pusi tases ūdeņraža peroksīda ar pāris ēdamkarotēm cepamās sodas.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 72%

0%

Rūpīgi samaisiet un pievienojiet to ūdenī, kas iepriekš ieliets bļodā. Ielieciet gultas veļu. Jums būs jāgaida ilgāk – apmēram divas stundas. Tomēr tas ir tā vērts.

Tomēr ir vērts atzīmēt, ka šādā veidā apstrādā gultas veļu baltā tonī.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru