Indija apstiprina Reliance-Disney izklaides industrijas mega apvienošanos 8,5 miljardu ASV dolāru apmērā

Indijas konkurences uzraudzības iestāde ir provizoriski apstiprinājusi Disney un Reliance Industries apvienošanos par 8,5 miljardiem ASV dolāru.

Uzņēmums, kurā lielākā daļa piederēs miljardierim Mukešam Ambani piederošajai Reliance Industries, radīs Indijas lielāko izklaides industrijas uzņēmumu, kas konkurēs ar Sony, Netflix un Amazon.

Kopuzņēmumam būs tiesības pārraidīt lielāko daļu Indijas sporta notikumu, tostarp iekārojamos kriketa turnīrus.

Paredzams, ka apvienošana tiks pabeigta nākamo sešu mēnešu laikā, un saskaņā ar ziņojumiem to vadīs Ambani sieva Nita Ambani.

Indijas konkurences uzraudzības iestāde trešdien paziņojumā presei norādīja, ka darījums ir “pakļauts brīvprātīgu izmaiņu veikšanai”.

Tā jau iepriekš pauda bažas par to, ka šī apvienošanās piešķirs abiem uzņēmumiem kontroli pār kriketu – valsts populārākā sporta veida ar milzīgu fanu bāzi – apraides tiesībām.

Disney un Reliance piedāvātie straumēšanas pakalpojumi jau gadiem ilgi piesaista Indijas abonentus, nodrošinot bezmaksas kriketu spēļu tiešraides.

Saskaņā ar ziņu aģentūras Reuters sniegto informāciju abi uzņēmumi ir iztērējuši 9,5 miljardus ASV dolāru par televīzijas un straumēšanas tiesībām uz Indijas Premjerlīgas (IPL), T20 Pasaules kausa izcīņas un Starptautiskās kriketa padomes rīkotajām spēlēm.

Apvienošanās rezultātā tiks izveidots Indijas lielākais izklaides uzņēmums.

Konkurences uzraudzības iestāde bija paudusi bažas, ka jaunais uzņēmums varētu palielināt šo spēļu reklāmas cenas.

Tomēr abi uzņēmumi, kā ziņots, ir apņēmušies pārmērīgi nepaaugstināt reklāmas cenas par kriketu spēļu pārraidēm.

Tie ir arī paziņojuši, ka pārdos septiņus līdz astoņus ar sportu nesaistītus televīzijas kanālus, lai līdzsvarotu ieņēmumus, sacīja Reuters avots.

Pēc apvienošanās abiem uzņēmumiem būs arī Indijas Vimbldonas, MotoGP un Anglijas Premjerlīgas jeb EPL apraides tiesības.

Darījums “rada milzīgu digitālās izklaides gigantu”, ziņu kanālam CNBC-TV18 sacīja finanšu konsultanta Complete Circle vadošais partneris Gurmeets Čadha.

“Viņiem ir satura nodrošinātāji, un viņu tehnoloģiskās iespējas ir labi zināmas. Viņiem ir izplatīšanas iespējas. Viņiem ir relatīva analītika un izpratne par to, kāds saturs kur tiek patērēts,” viņš teica.

Valstī ar 1,4 miljardiem iedzīvotāju un 90 % interneta izplatību “tam ir milzīga, milzīga ilgtermiņa ietekme,” viņš piebilda.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru