Īlons Masks pauž atbalstu Kalifornijas likumprojektam, kas pieprasa veikt mākslīgā intelekta modeļu drošības testus

Tesla vadītājs Īlons Masks, kuram pieder arī sociālo mediju platforma X, pirmdien paziņoja, ka, viņaprāt, Kalifornijā būtu jāpieņem mākslīgā intelekta likumprojekts, kas paredzētu, ka tehnoloģiju uzņēmumiem un mākslīgā intelekta izstrādātājiem būtu jāveic drošības testi ar dažiem saviem modeļiem.

Masks paziņoja, ka, lai gan likumprojekts varētu satraukt dažus cilvēkus, viņš uzskata, ka tas ir nepieciešams, ņemot vērā iespējamos mākslīgā intelekta radītos riskus. Likumprojekts nosaka drošības protokolus lielajiem mākslīgā intelekta modeļiem un ievieš jaunus uzraudzības pasākumus, tostarp obligātu ziņošanu par riskiem un jaunas Robežmodeļu nodaļas izveidi, lai nodrošinātu šo noteikumu izpildi.

“Jau vairāk nekā 20 gadus esmu bijis mākslīgā intelekta regulējuma aizstāvis, tāpat kā mēs regulējam jebkuru produktu/tehnoloģiju, kas ir potenciāls risks sabiedrībai,” Masks sacīja ierakstā, vienlaikus aicinot štatu pieņemt likumprojektu SB 1047.

Kalifornijas štata likumdevēji šajā likumdošanas sezonā mēģināja iesniegt 65 likumprojektus, kas skar mākslīgā intelekta jomu, saskaņā ar štata likumdošanas datubāzes datiem, tostarp pasākumus, lai nodrošinātu, ka visi algoritmiskie lēmumi ir pierādīti kā objektīvi, un aizsargātu personu intelektuālo īpašumu no mākslīgā intelekta uzņēmumu izmantošanas. Daudzi no šiem likumprojektiem jau ir zaudējuši spēku.

Dienas sākumā OpenAI, pauda atbalstu citam Kalifornijas AI likumprojektam ar nosaukumu AB 3211, saskaņā ar kuru tehnoloģiju uzņēmumiem būtu pienākums marķēt mākslīgā intelekta radīto saturu, kas var būt gan nekaitīgi memuāri, gan dziļi viltotas idejas, kuru mērķis ir izplatīt dezinformāciju par politiskajiem kandidātiem.

Šāda Maka nostāja saskan ar viņa ilgstoši pausto atbalstu mākslīgā intelekta regulējumam, kas, viņaprāt, ir būtisks sabiedrības drošībai. Tomēr likumprojekts ir izraisījis nopietnas debates Silikona ielejā, jo daži apgalvo, ka tas varētu kavēt inovācijas. Neraugoties uz to, Maska atbalsts atspoguļo viņa pārliecību par atbildīgas mākslīgā intelekta attīstības nepieciešamību.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru