Iemīļotais automašīnu zīmols “Volkswagen” nācis klajā ar nepatīkamām ziņām, kas ietekmēs ļoti daudzus

Foto – ekrānuzņēmums

Pasaulē populārais automašīnu zīmols “Volkswagen” vakardien žurnālistiem paziņojis, ka tuvākajos gados uzņēmums plāno samazināt darbinieku skaitu, tādējādi vienlaikus nodrošināšot lielāku sparu pārejai uz elektrisko automašīnu ražošanu, ziņo portāls “techxplore.com”.

Uzņēmums akcentējis, ka centīsies šo pāreju darīt maksimāli “nesāpīgu” uzņēmuma darbiniekiem, cenšoties pēc iespējas vairāk izmantot daļējās un priekšlaicīgās pensionēšanas iespējas. Tomēr uzņēmuma vadība šobrīd nav nosaukusi, cik daudz darbavietu plānots likvidēt. Tādējādi tiek plānots “ietaupīt” izmaksas uz algu rēķina, lai tās ieguldītu elektroauto ražošanā, kas beidzamajos gados kļūst aizvien pieprasītāki.

Lasi vēl: Ļoti iespaidīgi! “McDonald’s” nāk klajā ar skaļu paziņojumu un lielām pārmaiņām

Uzņēmuma pārstāvis Gunārs Killians norādīja, ka plānots samazināt izmaksas par aptuveni 20%, kas nav saistītas ar ražošanu, taču neminēja, vai tas nozīmē to, ka no darba tiks atlaisti 20% uzņēmuma darbinieki.

“Volkswagen” grupā ir 10 pazīstami automašīnu zīmoli – piemēram, “Audi”, “Škoda”, “Seat”, “Bugatti”, “Ducati”, “Porcshe”, “Cupra” un citi. Šobrīd “Volkswagen” visā pasaulē strādā aptuveni 675 800 darbinieku.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru