Ieguvēji būšot visi! Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs izvirza Krišjāni Kariņu ļoti prestižam amatam

Šodien notikušajā preses konferencē Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs pauda viedokli, ka bijušais premjerministrs Krišjānis Kariņš, viņaprāt, ir ļoti piemērots prestižam amatam.

Runa ir par NATO ģenerālsekretāra amatu. Prezidents stāstīja, ka jau vairākas reizes ir notikušas diskusijas par līdzšinējā NATO ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga pēcteci, tas noticis arī šogad pēc tam, kad tomēr Stoltenberga amata termiņš tika pagarināts vēl līdz nākošā gada rudenim.

Rinkēvičs arī pastāstīja, ka šobrīd diskusijas par jauno NATO ģenerālsekretāru ir tikai sākušās, un viņš uzskata, ka visi kandidāti ir piemēroti šim amatam. Tomēr viņš uzskata, ka, ja šajā amatā ievēlētu Krišjāni Kariņu, kuram, prezidentaprāt, ir pietiekoši liela pieredze starptautiskajās lietās un kontaktos, vislielākie ieguvēji no šādas iespēja būtu visas trīs Baltijas valstis – Latvija, Lietuva un Igaunija.

Latvijas premjerministre Evika Siliņa TV kanālam TV3 iepriekš izteicās, ka šobrīd Latvija ir sākusi neoficiālās sarunas par Kariņa kandidatūru, jo NATO vadītāja atlases procedūras nav stingri reglamentētas. Tāpēc šobrīd Latvija ir darījusi zināmu, ka Latvijai ir piemērots kandidāts, kas varētu kandidēt uz NATO ģenerālsekretāra amatu pēc Jensa Stoltenberga amata termiņa beigām nākošā gada oktobrī.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru