Gastronomiski piedzīvojumi un vēl nebijusi IMAX pieredze: kino gardēži pulcējas jaunajā APOLLO KINO kinoteātrī

Aizvadīto ceturtdien, 25. aprīļa pēcpusdienā, jaunatklātā izklaides un iepirkšanās centra AKROPOLE lepnums – kinoteātris APOLLO KINO – kuplā skaitā pulcēja pašmāju medijus, blogerus, viedokļa līderus un sabiedrībā zināmas personības, aicinot nodoties nesteidzīgai atpūtai un izbaudīt plašās iespējas, ko apmeklētājiem sniedz jaunās paaudzes kinoteātris.

Pasākuma vadītāja lomā iejutās vienmēr atraktīvais Armands Simsons, kurš publiku iepazīstināja ar Latvijā līdz šim vēl nebijušu pašapkalpošanās sistēmu, kas kino mīļiem ļauj ātri un vienkārši norēķināties gan par filmu biļetēm, gan arī par uzkodām. Būtiski, ka kinoteātrī ir ierīkota arī īpaša Apollo Star Lounge zona, kas ļauj nobaudīt bāra daudzveidīgos dzērienus un uzkodas, atstāt virsdrēbes un nesteidzīgi izbaudīt kāroto kino seansu.

“Man ir tas gods atklāt Latvijā pirmo APOLLO KINO kinoteātri. Igaunijā šobrīd tādi ir jau astoņi, un mēs ceram, ka arī šeit spēsim iekarot kino mīļu sirdis tikpat ļoti cik kaimiņos,” stāsta APOLLO KINO vadītājs Edgars Hertmanis. “Kinoteātris ir patiesi plašs un moderns – tajā ir deviņas kinozāles, kurās ir izvietotas dažāda veida sēdvietas ikviena apmeklētāja ērtībai – kluba krēsli, dubultās sēdvietas un īpašie zvaigžņu dīvāni, kurus iespējams izlaist, radot īpaši ērtu un mājīgu sajūtu visas filmas garumā.

Lai pilnvērtīgi novērtētu APOLLO KINO sniegtās iespējas, pasākuma viesi iepazīšanās tūri sāka mūsdienīgajā restorāna zālē, kas ir vienīgā kinozāle Rīgā, kurā ir iespējams pasūtīt un baudīt maltīti uz vietas seansa laikā. Ēdienkartē atrodams plašs ēdienu un dzērienu klāsts, ko nodrošina APOLLO Group ēdinātāji – Oleary’s, Blender Cafe un citi. Ikviens no viesiem bija aicināt izmēģināt advancēto maltītes pasūtīšanas sistēmu kino sēdvietās iebūvētajos ekrānos, pēcāk pārbaudot savas zināšanās īpašā kino viktorīnā. Erudītākie viesi, kuri visātrāk spēja atbildēt uz jautājumiem par kino vēsturi, režisora Kventina Tarantiono populārākajām filmām, kā arī britu romantiskajām komēdijām un jauno Avengers filmu, saņēma vērtīgas balvas no APOLLO KINO.

Taču ērtais un patīkamais restorāna zāles apmeklējums nebija vienīgais viesiem sarūpētais pārsteigums. APOLLO KINO galvenais lepnums ir Latvijā vienīgā IMAX kinozāle, kuras sniegtās iespējas un komfortu klātesošie varēja izmēģināt, īpašā seansā skatoties jauno un ilgi gaidīto kases grāvēju “Avengers: Endgame” un paralēli baudot Gardas uzkodas no Pophouse un dzērienus no Cido Grupa.

“IMAX (saīsinājums no frāzes “attēla maksimums” jeb ang.val “Image maximum”) nav tikai moderna kinozāle, bet gan tehnoloģiju un filmas formāta apvienojums. Tas nozīmē to, ka filmas uzņemšanai tiek izmantotas īpašas kameras – tās ir krietni lielākas par parastajām un ļauj skatītājiem izbaudīt pavisam citu attēla kvalitāti, ietilpīgākus kadrus un dzidrāku attēlu. Latvijā vienīgajā IMAX kinozālē ir 275 sēdvietas, un tā ir lielākā kinozāle jaunajā kinoteātrī. Nu arī pašmāju skatītāji var izbaudīt visintensīvāko filmu skatīšanās pieredzi, jo IMAX kinozāle ir aprīkota ar pasaulē vienu no pirmajām IMAX jaunajām 3D lāzerprojekcijas sistēmām un trīsdimensionālu skaņas sistēmu, kas filmu skatīšanos paceļ pavisam jaunā līmenī. Ekrāns ir tik liels, ka pilnībā aizpilda redzes leņķi un sniedz unikālu kino pieredzi – nekas cits vairs nenovērš skatītāja uzmanību,” skaidro Edgars Hertmanis.

Par APOLLO KINO:

APOLLO KINO ir viens no Igaunijas uzņēmuma “APOLLO KINO” meitas uzņēmumiem Latvijā. “APOLLO KINO” ir lielākā kinoteātra ķēde Igaunijā ar 8 kinoteātriem. APOLLO KINO piedāvā modernākos kinoteātrus Tallinā, Pērnavā, Tartu, Narvā un Sāremā, un kopš 2019. gada 4. aprīļa arī Rīgā. APOLLO KINO ir 9 auditorijas ar kopējo sēdvietu skaitu 1146. Tas ir pirmais pašapkalpošanās kino un vienīgais kinoteātris Latvijā ar iespaidīgo IMAX kinozāli. APOLLO KINO kinoteātra izveidē ir ieguldīti 7 miljoni eiro un tas ir aprīkots ar jaunākajām un kvalitatīvākajām audio un video tehnoloģijām.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru