EIA dati liecina, ka jūlijā ASV pieprasījums pēc naftas palielinājās līdz augstākajam sezonālajam līmenim kopš 2019. gada

ASV pieprasījums pēc naftas jūlijā palielinājās līdz augstākajam sezonālajam līmenim kopš 2019. gada, savukārt ieguve samazinājās otro reizi trīs mēnešu laikā, pirmdien liecina ASV Enerģētikas informācijas administrācijas dati.

ASV pieprasījums pēc naftas šogad ir bijis noturīgāks salīdzinājumā ar citiem lielākajiem patērētājiem, piemēram, Ķīnu, kas atpaliek ekonomikas spiediena ietekmē.

Kopējais naftas patēriņš jūlijā, salīdzinot ar jūniju, pieauga par 1,2% līdz 20,48 miljoniem barelu dienā, kas ir augstākais rādītājs šajā mēnesī kopš 2019. gada. Gan benzīna, gan īpaši zema sēra satura dīzeļdegvielas pieprasījums bija augstākajā sezonālajā līmenī kopš 2019. gada, savukārt reaktīvo dzinēju degvielas pieprasījums 1,83 milj. barelu dienā bija augstākais jebkurā mēnesī kopš 2019. gada augusta.

Tikmēr naftas ieguve valstī nedaudz palēninājās jau otro reizi trīs mēnešu laikā. Kopējā ASV naftas ieguve jūlijā salīdzinājumā ar jūniju samazinājās par 25 000 bpd līdz 13,205 miljoniem bpd, liecina EIA dati.

Daži naftas analītiķi un investori ir vērojuši ASV ražošanas palēnināšanās pazīmes, jo rekordlielie piegādes apjomi no šīs valsts kopā ar vājo ekonomisko aktivitāti Ķīnā šogad ir būtiski ietekmējuši naftas cenas. Saskaņā ar EIA datiem ASV pagājušā gada decembrī ieguva rekordlielu daudzumu – 13,3 miljonus barelu naftas dienā.

Naftas ieguve Teksasā, salīdzinot ar jūniju, samazinājās par 34 000 bpd, jūlijā sasniedzot 5,71 miljonu bpd, liecina EIA dati. Tas bija pirmais ikmēneša samazinājums valsts lielākajā naftas ieguves reģionā kopš janvāra.

Arī Ziemeļdakotā, kas ir trešais lielākais naftas ieguves štats valstī, ražošana samazinājās. Saskaņā ar EIA datiem Ziemeļdakotas naftas ieguve samazinājās par 20 000 bpd salīdzinājumā ar jūniju un jūlijā sasniedza 1,16 miljonus bpd, kas ir zemākais līmenis kopš janvāra.

Otrajā vietā esošā naftas ieguvēja Ņūmeksikas štatā šī tendence bija pretēja, jo ieguve palielinājās par 25 000 bpd, sasniedzot rekordu – 2,04 miljonus bpd, liecina EIA dati.

Bruto dabasgāzes ieguve 48 ASV lejteces štatos jūlijā pieauga līdz piecu mēnešu augstākajam līmenim – 116,7 miljardiem kubikpēdu dienā, liecina EIA ikmēneša 914 ieguves ziņojums.

Tā bija pirmā reize, kad gāzes ieguve pieauga divus mēnešus pēc kārtas kopš 2023. gada decembra, un tas ir salīdzināms ar mēneša rekordu 118,2 miljardu kubikmetru dienā, kas arī bija sasniegts 2023. gada decembrī.

Lielākajos gāzes ieguves štatos mēneša ieguves apjoms jūlijā Teksasā pieauga līdz rekordlielam līmenim – 35,7 miljardi kubikmetru dienā, bet Pensilvānijā – līdz piecu mēnešu rekordam – 21,0 miljardi kubikmetru dienā.

Salīdzinājumam – 2021. gada decembrī Pensilvānijā mēneša rekords bija 21,9 bcfd.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru