Disney straumēšanas bizness pirmo reizi ir rentabls, taču ASV izklaides parku biznesa palēnināšanās rada satraukumu

Disney trešajā ceturksnī atkal strādāja ar peļņu, jo tā apvienotais straumēšanas bizness pirmo reizi sāka pelnīt naudu, kā arī kinoteātros ļoti labi tika izrādīta filma “Inside Out 2”.

Darbības ienākumi izklaides segmentā, kurā ietilpst kinostudija un daļa televīzijas spārna, gandrīz trīskāršojās līdz 1,2 miljardiem ASV dolāru. Disneja uzrāvienu kasē turpina ” Deadpool & Wolverine”, kas uzņēmumam nodrošināja divas labākās filmas šajā gadā.

The Walt Disney Co. trešdien paziņoja, ka tās tiešā patērētāja bizness, kas ietver Disney+ un Hulu, uzrādīja ceturkšņa darbības zaudējumus 19 miljonu ASV dolāru apmērā, kas bija daudz mazāki nekā zaudējumi 505 miljonu ASV dolāru apmērā gadu iepriekš. Ieņēmumi pieauga par 15 % līdz 5,81 miljardam ASV dolāru.

Rezultāti tika paziņoti dienu pēc tam, kad Disney ziņoja, ka no 17. oktobra paaugstinās Disney+, Hulu un ESPN+ pakalpojumu cenas. Disney+ un Hulu maksās 9,99 ASV dolārus mēnesī ar reklāmām, t. i., par 2 dolāriem vairāk katram plānam. Disney+ versija bez reklāmām maksās 15,99 ASV dolārus mēnesī, t. i., par 2 dolāriem vairāk, savukārt Hulu būs par 1 dolāru dārgāka – 18,99 ASV dolāri mēnesī par versiju bez reklāmām. ESPN+, kas ir pieejama tikai ar reklāmām, mēneša maksa būs 11,99 ASV dolāri, kas ir par 1 dolāru vairāk.

Disney nopelnīja 2,62 miljardus ASV dolāru jeb 1,43 dolārus uz akciju periodā, kas beidzās 29. jūnijā. Gadu iepriekš tā zaudēja 460 miljonus ASV dolāru jeb 25 centus uz akciju.

Kalifornijas štata Burbankas uzņēmuma ieņēmumi pieauga par 4 % līdz 23,16 miljardiem ASV dolāru, pārspējot Volstrītas aplēses, kas bija 22,91 miljards ASV dolāru.

Sākotnējā tirdzniecības posmā Disney akciju vērtība bija zema, jo bija vērojams zināms vājums vietējos parkos, kas ir daļa no uzņēmuma Experiences nodaļas, kurā ietilpst seši pasaules tematiskie parki, kruīzu līnija, preces un videospēļu licencēšana. Uzņēmums brīdināja, ka ASV parkos novērotais pieprasījuma samazinājums varētu saglabāties dažus nākamos ceturkšņus.

Uzņēmums paredz, ka ceturtā ceturkšņa Experiences darbības ienākumi samazinās par vidēji viencipara skaitli salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, jo vietējos parkos ir vērojams mērenāks pieprasījums, kā arī cikliski samazinās pieprasījums Ķīnā un Parīzes Disnejlendā ir mazāk cilvēku, jo olimpiskās spēles ietekmēja parasto patērētāju ceļošanu.

Johnston uzņēmuma konferences zvana laikā teica, ka parkus ir ietekmējuši patērētāji ar zemākiem ienākumiem, kas izjūt lielāku finansiālo spriedzi, savukārt augstākas klases patērētāji tagad vairāk ceļo uz ārzemēm. Iekšzemes parku un pieredzes braucienu darbības ienākumi samazinājās par 6 %, bet starptautisko parku un pieredzes braucienu darbības ienākumi palielinājās par 2 %.

Disney norādīja, ka iekšzemes parku un pieredzes objektu darbības ieņēmumu samazinājumu izraisīja inflācijas, tehnoloģiju izdevumu un jaunu piedāvājumu viesiem pieaugošās izmaksas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru