Dēļ autokrēsliņa gāja bojā bērniņš – šis var skart visus neapdomīgos vecākus!

Kamerons ieguva smagas galvas, muguras un krūškurvja traumas. Lai gan ārsti centās un veica neskaitāmas operācijas, pūles nevainagojās panākumiem. Mediķi nostādīja Holliju briesmīga fakta priekšā: pat tad, kad bērns ir pieslēgts pie sistēmas, kas uztur viņu pie dzīvības, zēns tik un tā nomirs pēc pāris dienām.

Tādēļ Hollija, pakonsultējusies ar vīru, pieņēma sirdi plosošu lēmumu atslēgt sistēmu…

Sagrautā māte nevarēja saprast, kādēļ visi citi satiksmes negadījumā cietušie iztika tikai ar pāris nelielām traumām, bet viņas mazulītis gāja bojā. Speciālisti viņai paskaidroja, ka šie bērnu sēdeklīši nav domāti tik maziem bērniņiem, kāds bija viņas.

Tik maziem nepieciešami papildu drošības pasākumi.Pirmkārt, krēsls bija pārāk liels bērnam. Drošības jostas brīvi karājās pāri mazuļa krūtīm, kas nenoturēja viņu krēslā.

Otrkārt (un arī galvenokārt!), bērni, vecumā līdz pusgadam, jānovieto bērnu krēsliņos, kas vērsti pretēji braukšanas virzienam. Šajā vecumā bērnu lielākais svars atrodas galvas daļā, kuru nav iespējams nekādi nofiksēt, bet viņu kakla muskulatūra vēl nav pienācīgi nostiprinājusies. Pat tad, ja Kamerons būtu palicis krēsliņā, viņš saņemtu letālu mugurkaula kakla daļas traumu.

Pēc negadījuma, mamma, apskatot Kamerona fotogrāfijas “Facebook”, ieraudzīja dēla bildi šajā bērnu krēsliņā un neviens no draugiem pat neiedomājās pateikt viņai, ka krēsliņš bērnam neder.

Turpmāk Kamerona mamma grib panākt, ka neviens no šādām kļūdām vairs necietīs, jo drošība nav tikai bērnu krēsliņu iegāde.
Ja Jūs neesat vienaldzīgi, pastāstiet par šo arī citiem!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru