Daugavgrīvas pludmalē liegs pieeju molam un veidos būvgružu izgāztuvi

Daugavgrīvas pludmale daudziem Rīgas mikrorajonu iedzīvotājiem ir iecienīta pastaigu, atpūtas un sportisku aktivitāšu vieta, vai tiešām pludmalē vajadzētu gozēties gružu kalnam?

Kā savā mājaslapā vēsta apvienība “Pilsēta cilvēkiem”: “Noslēgumam tuvojas jaunā Rīgas teritorijas plānojuma sabiedriskā apspriešana. Šobrīd plānojumā paredzēts, ka Daugavgrīvas pludmales daļu pie mola ļauts izmantot Rīgas Brīvostai, savukārt Rīgas Brīvostai plāni ir grandiozi – viņi vēlas pludmali slēgt un tās vietā ierīkot grunts atbērtni.

Ņemot vērā šīs vietas ainavisko un rekreācijas nozīmīgumu gan pilsētnieku, kas šeit brauc atpūsties, gan tūristu, kuriem, iebraucot Rīgā, šis ir pirmais skats uz pilsētu, ir absolūti nepieņemama pat ideja kaut ko tādu šajā vietā veidot.

Tomēr ietekmes uz vidi novērtējuma noslēguma ziņojumā teikts, ka nav konstatējami jebkādi ierobežojoši faktori šādas atbērtnes veidošanai. Vēl vairāk – ziņojumā sacīts, ka tā kā grunts atbērtne tiks veidota 10 gadu laikā, tad tā radīs “zināmu pieradumu, tādējādi mazinot ietekmes nozīmi vērotāja uztverē”:

Līdz 8. februārim ikvienam ir iespējams izteikt savas domas par attīstības departamenta veidoto teritorijas plānojumu, tādēļ aicinām visus mūsu lasītājus iepazīties ar šo plānojumu un sniegt savus priekšlikumus, tostarp par plānoto Daugavgrīvas pludmales teritorijas plānojumu. Neesi vienaldzīgs pret savas pilsētas likteni!”

Ja arī tev šī ideja šķiet visai absurda, tad līdz 8. februārim vari rīkoties sekojoši:

1) Jāapmeklē vietne https://geolatvija.lv/geo/tapis3#document_9020

2) Jāizvēlas sadaļa “Piedalīties apspriešanā”

3) Jauns priekšlikums

4) Jāizvēlas identificēšanās konts (e-paraksts, e-id, bankas)

5) Jaunā logā jāieraksta savs priekšlikums (saglabāt publisku pieeju molam, nepieļaut ūdens teritoriju aizbēršanu un degradēšanu)

6) jāizvēlas atbildes saņemšanas veids

7) jāsaglabā atbilde.

Palūkojies, vai tiešām tu vēlies Bolderājas ainavu redzēt šādu:

Nevis šādu:

Avots: pilsetacilvekiem.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru