Augi pret kaitēkļiem: Top-5 ziedi, kas aizsargā dārzu

Protams, cīnīties ar kaitēkļiem var un ķimikālijām, taču ir arī daudz videi draudzīgāks veids.

Ja esat pieraduši izvēlēties augus puķu dobēm tikai pēc krāsas, formas un smaržas, tad jums būs interesanti uzzināt, ka ir augi-aizsargi, kas atbaida kaitēkļus, novērš kaites, piesaista dārzam derīgos kukaiņus un uzlabo augsnes stāvokli.

Esam apkopojuši 5 no nepretenciozākajiem un ikvienam kopš bērnības pazīstamākajiem augiem, kas var kļūt par jūsu sabiedrotajiem cīņā par labu ražu dobēs.

Piparmētra

Piparmētra dod priekšroku labi drenētai, mitrai augsnei, panes ēnu un prasa minimālu kopšanu. Mēs mīlam šo augu tā spēcīgās piparmētru garšas un aromāta dēļ, taču daudzi kukaiņi to nepanes, kas ir tieši tas, kas jums nepieciešams.

Atklātā zemē piparmētra ļoti izplešas, tāpēc vislabāk to turēt podos un novietot ap augiem, kurus nepieciešams aizsargāt. Sasmalcinātas lapas var arī apkaisīt ap krūmiem vai novietot podiņu ar piparmētru dārza pagalmā, kur labprāt atpūšaties.

Lasi vēl: Noderēs jau pēc dažiem mēnešiem: kāpēc vajadzētu sasaldēt kartupeļu mizas

Kumelītes

Plānojot stādīt kumelītes puķu dobē, atcerieties, ka šim augam nepieciešama vieta. Šim ziedam patīk atrašanās pilnā saulē, un tas labi aug mitrā augsnē. Kumelītes pieder dabīgo insekticīdu grupai un cīņā pret kaitēkļiem ir neapstrīdams līderis. To izmanto pat dažos gatavos dārza preparātos.

Daudzgadīgo ziedu sastāvā esošie piretrīni iekļūst kukaiņu organismā un paralizē tos.

Kumelītes var stādīt blakus dārzeņu dobēm vai augļu kokiem. Augs ir arī tautas aizsardzības metode pret grauzējiem. Un, ja ar sauso ziedu pulveri apstrādāsiet jaunos augļu un dārzeņu stādus, uz ilgu laiku varēsiet atbrīvoties no blusām un kāpuriem.

Var atbaidīt: skudras, mušas, blusas, odus, zirnekļus, ērces, grauzējus.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru