Noderēs jau pēc dažiem mēnešiem: kāpēc vajadzētu sasaldēt kartupeļu mizas

Kartupeļu mizas parasti uzskata par atkritumiem, tāpēc tās uzreiz izmet atkritumu tvertnē.

Kartupeļu mizas satur daudzas noderīgas vielas, kas nepieciešamas augiem. Iestājoties pavasarim, tās var pārvērst par vērtīgu mēslojumu, kas ir efektīvāks par lielāko daļu ķīmisko līdzekļu.

Jo īpaši mizas satur fosforu, kāliju, kalciju, magniju, dzelzi, nātriju, mangānu un cinku. Tie ir ļoti noderīgi aveņu, ērkšķogu, upeņu un zemeņu krūmiem. Izmantojot mēslojumu no kartupeļu mizām, jūs iegūsiet divreiz lielāku augļu ražu. Šāds mēslojums ir piemērots arī dažiem dekoratīvajiem un ziedošajiem augiem.

Bet tiem kultūraugiem, kuriem patīk skāba augsne, mēslojums no kartupeļu mizām nav piemērots. Jo īpaši tie ir rododendri, dzērvenes, mellenes, saldie pipari, tomāti.

Kā izmantot kartupeļu mizas kā mēslojumu

Lai sagatavotu mēslojumu, jāievēro vienkārša instrukcija:

Iepriekš sasaldētas kartupeļu mizas pārlej ar verdošu ūdeni (0,5 kg vajag 0,5 litrus ūdens).

Atstājiet šķidrumu atdzist un pēc tam to nokāsiet.

Augus ar mēslojumu laistiet reizi 3-4 nedēļās.

Lasi vēl: Vilks aitas kažokā. 6 pazīmes, ka jūsu partneris ir nestabils un no viņa ir jāuzmanās

Alternatīva mēslošanai ar saldētām kartupeļu mizām var būt mēslošana ar kaltētām kartupeļu mizām. Eksperti apgalvo, ka šādā veidā tās saglabā vēl vairāk barības vielu.

Žāvēšanai vispirms mizas sagriež aptuveni vienādos gabalos. Izklājiet tās uz cepamā papīra, uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 100 grādiem un ļaujiet tām žāvēties 2-4 stundas. Jāparādās kraukšķīgai garoziņai. Pēc tam, kad cepeškrāsnī tās atdzisušas, ielieciet hermētiskā traukā. Mēslojumu var sagatavot pirms ielikšanas zemē.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru