Ardievas skaidrai naudai? Valdība būtiski nolēmusi ierobežot norēķinus ar skaidro naudu – Cilvēki dusmīgi!

Zināms tas, ka Ministru kabinets pirms laika atbalstīja Finanšu ministrijas iepriekš sagatavotos grozījumus likumā, kas saistīti par nodokļiem un nodevām, kuri būtiski paredz samazināt visu darījumu skaitu ar skaidro naudu. Zināms tas, ka patlaban likumā ir paredzēts aizliegums veikt darījumus skaidrā naudā, kuru kopējā summas vērtība pārsniedz 7200 Eiro.

Taču Valsts Ieņēmumu Dienests nereti ir ziņojis par to, ka nodokļu maksātāji bieži vien meklē dažādus risinājumus, kā vienkārši samazināt visu darījumu patieso apmēru skaitu, lai šādā veidā savstarpējos norēķinus vienkārši varētu veikt skaidrā naudā.

Lasi vēl : Latvijā ļoti labi pazīstamā Inese Vaidere piedzīvojusi tiešām lielu zaudējumu…

Tieši tāpēc Finanšu Ministrija rosinājusi ēnu ekonomikas mazināšanas nolūkos, konkrēto summu līdz 3000 Eiro. Līdz ar to Finanšu Ministrijas ieskatā šādā veidā lielā mērogā tiks veicināts bezskaidras naudas lietojums, tādējādi mazinot iespēju pilnībā legalizēt nelikumīgā veidā iegūtas naudas līdzekļus.

Līdz ar to likuma grozījumi paredz to, ka visām fiziskajām personām, kas neveic saimniecisko darbību, nekādā gadījumā nav atļauts veikt naudas darījumus skaidrā naudā saistībā ar nekustamo īpašumu atsavināšanas darījumos, kā arī transportlīdzekļa atsavināšanas gadījumus, kuru summa pārsniedz 1500 Eiro.

Ieviešot šāda tipa izmaiņas Finanšu Ministrija 2019. gada budžetā plānojusi iekasēt veselus 675000, bet nākamajos gados 900000 Eiro.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru