Amerikāņu eksperta tīrīšanas noteikumi: 12-12-12 metode

Mājokļa uzkopšana nav pateicīgs darbs. Tiklīdz jūs sakārtojat lietas, tas atkal kļūst netīrs. Tas jo īpaši attiecas uz gadījumiem, ja mājoklī ir bērni.

Tāpēc daudzām saimniecēm uzkopšana ir kļuvusi par nemīlētu, rutinētu mājas darbu.

Ja esat viens no tiem, kam uzkopšana nerada prieku un vēlmi, pamēģiniet izmantot “12-12-12” Džošua Bekera metodi, kas palīdzēs atbrīvoties no nevajadzīgiem priekšmetiem un pārvērst tīrīšanu par patīkamu nodarbi.

Kā sākt tīrīšanu, izmantojot 12-12-12 metodi

Džošua Bekers, apzinātas dzīves tīmekļa vietnes “The Way to Minimalism” (Ceļš uz minimālismu) dibinātājs un galvenais redaktors, stāsta par tīrīšanas metodi “12-12-12”.

Jums vajadzētu sākt tīrīšanu, izvēloties 12 lietas, ko izmest savā dzīvoklī vai mājā, 12 lietas, ko ziedot, kādam atdot, un vēl 12 lietas, ko nolikt īstajā vietā. Minētā metode guva lielus panākumus daudzu amerikāņu saimnieču vidū, īpaši daudzbērnu ģimenēs.

Lasi vēl: 5 liktenīgas stila kļūdas, kas sievieti padara neglītāku nekā viņa ir patiesībā

Izrādījās, ka šāds vienkāršs uzkopšanas noteikums ir piemērots tiem, kuri nevēlas daudz uztraukties par tīrīšanu, bet kuriem patīk kārtība.

Ja iesaistīsiet visus ģimenes locekļus, vīru, bērnus, paātrināsiet procesu, jo 4 cilvēku ģimene vienā uzkopšanas reizē izmetīs 48 nevajadzīgus priekšmetus, 48 lietas ziedos, tikpat daudz lietas saliks vietās.

Papildus praktiskajiem ieguvumiem, kas atbalsta kārtību un tīrību, šis noteikums saliedēs ģimeni kopīgai darbībai. Un, ja tīrīšanu veiksiet spēles formātā, šis process aizraus arī bērnus.

Uzkopšanas noteikumu var piemērot gan visai mājai kopumā, gan atsevišķām tās daļām vai priekšmetiem, piemēram, iztīrīt balkonu, virtuves starpstāvu vai pat atsevišķu skapi. Īpaši noderīga šī tīrīšanas metode ir pirms Jaunā gada.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru