Agešins: “Saskaņa” Valsts prezidenta amata kandidātu virzīšanas jautājumā strādā “nogaidīšanas režīmā”

Partija “Saskaņa” Valsts prezidenta amata kandidātu virzīšanas jautājumā strādā “nogaidīšanas režīmā”, aģentūrai LETA sacīja politiskā spēka Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins.

Agešins norādīja, ka līdz šim politiskais spēks nav pieņēmis lēmumu par to, kā rīkoties saistībā ar Valsts prezidenta vēlēšanām – atbalstīt vai neatbalstīt kādu no citu partiju virzītiem kandidātiem vai piedāvāt savu variantu.

Partija par šo lems tuvākajā laikā, skaidroja Agešins, piebilstot, ka pagaidām partija strādā “nogaidīšanas režīmā”.

LETA jau ziņoja, ka koalīcijas politiķi šodien oficiāli izvirzīja Eiropas Savienības tiesas tiesnesi Egilu Levitu par Valsts prezidenta amata kandidātu. Augstajam amatam Latvijas Zemnieku savienība savukārt lēmusi virzīt tiesībsargu Juri Jansonu. Arī partijas “KPV LV” opozīcijas deputāti pieņēmuši lēmumu izvirzīt savu kandidātu, taču viņa vārds vēl netiek nosaukts.

Ja Saeimas deputāti balsos kā solījuši, tad Levits varētu saņemt vismaz 55 deputātu balsis. Atbalstu Levita kandidatūrai ir paudusi nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK, Jaunā konservatīvā partija un partiju apvienība “Attīstībai/Par!”, kurām kopā ir 41 balss. Levitu plāno atbalstīt arī “Jaunā Vienotība”, kuru Saeimā pārstāv astoņi deputāti.

No partijas “KPV LV” pagaidām atbalstu Levita kandidatūrai ir pauduši vairāki deputāti – Kaimiņš, Ramona Petraviča, Blumbergs, Jānis Vitenbergs, Aivars Geidāns, kā arī Ivars Puga.

Valsts prezidenta ievēlēšanai nepieciešama vismaz 51 deputāta balss. Šoreiz pēc izmaiņām Satversmē Valsts prezidents tiks ievēlēts atklātā balsojumā.

Paredzēts, ka Saeimas ārkārtas sēde Valsts prezidenta ievēlēšanai notiks 29.maijā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru