8 iemesli, kāpēc, pēc zinātnieku domām, jums vajadzētu iegādāties kaķi

Kaķu īpašnieki ir gudri

Bristoles Universitātes 2010. gadā veiktā Lielbritānijas mājdzīvnieku īpašnieku aptaujā tika noskaidrots, ka cilvēkiem, kuriem ir kaķi, biežāk ir augstākā izglītība nekā cilvēkiem, kuri mīl suņus. Līdzīgs pētījums 2014. gadā, kurā tika aptaujāti 600 Viskonsīnas koledžas studenti, arī apliecināja kaķu īpašnieku inteliģenci.

Palīdz labāk gulēt

Apvienotajā Karalistē veiktā aptauja parādīja, ka cilvēki, īpaši sievietes, uzskata, ka labāk guļ kopā ar kaķi nekā ar savu partneri. Citā Majo klīniskā miega centra veiktā pētījumā 41 % cilvēku norādīja, ka viņu mājdzīvnieka dēļ viņi labāk guļ.

Kaķu īpašniekiem ir veselāka sirds

Jebkura mājdzīvnieka, jo īpaši kaķa, turēšana nāk par labu sirdij. Tas samazina stresa līmeni, mazina trauksmes līmeni. Kaķa samīļošanai ir milzīgs nomierinošs efekts. Desmit gadu ilgs pētījums liecina, ka kaķu īpašniekiem ir par 30 % mazāka iespēja piedzīvot sirdslēkmes vai insulta nekā tiem, kam nav kaķu.

Kaķi burtiski var glābt jūsu dzīvību

Ir zināmi daudzi gadījumi, kad kaķi ir izglābuši cilvēku dzīvības. Kāds kaķis Apvienotajā Karalistē brīdināja savu saimnieku par gaidāmo epilepsijas lēkmi, kaķis Montānā pamodināja divus savus saimniekus, kad no caurules sāka plūst gāze. Ja kaķis nebūtu iejaucies, māja būtu eksplodējusi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru