Kulinārijas viltības: kā no parastās “Siļķes kažokā” pagatavot restorāna līmeņa ēdienu

Salāti “Siļķe kažokā” ir tradicionāls Jaungada ēdiens. Bet ko darīt, ja vēlaties ko jaunu, bet jūsu ģimene nevēlas mainīt savus ieradumus?

Sniegsim idejas, kā uzlabot ierasto salātu garšu un noformējumu.

Jaunas sastāvdaļas

Pamēģiniet siļķes vietā salātos ielikt nelielu sālītu sarkano zivi – tā piešķirs ierastajam ēdienam pavisam citu garšu. Un mazliet sarkanie ikri, kas pievienoti populārajiem salātiem, padarīs tos pilnīgi satriecošus.

Salātu izkārtojums

Ja salātu apakšā vispirms liksiet kartupeļus, to garša krasi mainīsies. Kartupeļi uzsūks sīpolu un siļķes garšu, aizēnos tos ar savu tekstūru un mīkstinās garšu, padarot to harmoniskāku.

Lai ēdiens uz galda izskatītos restorāna stilā, atmetiet tradicionālo pasniegšanu bļodā. Tā vietā salikšanai izmantojiet riņķi. Tā vietā, lai no dārzeņiem izgrieztus rotājumus, labāk pievērsiet uzmanību pareizai ēdiena ģeometrijai, tas izskatīsies daudz pievilcīgāk. Ja patiešām vēlaties salātu virsu rotāt, aprobežojieties ar vienu skaistu lapu vai zaļumu zariņu.

Lasi vēl:Gatavojiet gaļu Ziemassvētku vakaram tikai šādi: marinādes noslēpums, kas padarīs gaļu sulīgu un maigu

Dārzeņu sagatavošana

Dārzeņus salātiem labāk cept cepeškrāsnī, pirms tam tos ietinot folijā, nevis vārīt ūdenī. Tādējādi salātu tekstūra būs ievērojami izteiksmīgāka, un dārzeņu garša kļūs daudz intensīvāka.

Mērce

Lai sasniegtu pilnīgu kulinārijas “nirvānu”, dažu minūšu laikā pagatavojiet mājās gatavotu majonēzi saviem iecienītākajiem salātiem. Lai to izdarītu, jums būs nepieciešams sajaukt vārītas olas; augu eļļa; etiķis; sinepes; sāli; cukurs. Šāda mērce labi līdzsvaros visas garšas un būs harmoniska salātu bāze.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru