10 ģeniālas idejas matu lakas izmantošanai saimniecībā, par kurām zina tikai retais

Šajā rakstā pievērsīsim uzmanība vairākiem neticamiem un ļoti noderīgiem matu lakas lietošanas veidiem. Nekad nevar zināt, kad kāds no šiem padomiem var noderēt saimniecībā.

1.Kosmētikas pēdas

Lūpu krāsas, acu ēnu vai tonālā krēma pēdas var ātri noņemt no drēbēm, ja piesārņojuma vietu vispirms apsmidzina ar matu laku. Papildus dekoratīvās kosmētikas pēdām matu laka palīdzēs tikt galā arī ar svaigiem matu krāsas traipiem, kas nejauši nokļuvušas uz apģērba.

2.Pēdu komforts

Matu laku var izmantot, lai piešķirtu spīdumu lakādas apaviem. Un, lai kājas neslīdētu kurpēs vai augstpapēžu sandalēs, pēdas ir nedaudz jāapsmidzina ar  laku.

3.Ierocis pret kukaiņiem

Pēkšņi mājā atrastu lapseni, zirnekli, tarakānu vai jebkuru citu kukaini var neitralizēt, dāsni apsmidzinot to ar matu laku, kas noteikti ir atrodama jebkuras sievietes kosmētikas maciņā.

4.Krāsu fiksators

Matu laka māksliniekiem ir nenovērtējams priekšmets. Ar to var nofiksēt krāsu bildē, kas zīmēta ar ogli vai pasteļkrītiņiem. Turklāt matu laka var padarīt attēlā redzamās krāsas piesātinātākas un pasargāt zīmējumus no izbalēšanas. Tas pats rīks pagarinās jūsu bērna zīmētā zīmējuma kalpošanas laiku uz ietves.

5.Aizdedze

Ja uguns vai uguns kamīnā nevēlas uzliesmot un nav pa rokai īpaša veida aizdegšanās līdzekļa, apsmidziniet koku ar nedaudz matu lakas. Tikai tas jādara ļoti uzmanīgi, jo laka ir sprādzienbīstama.

Lasi arī: Kā pareizi saldēt ziemai dažas no populārākajām vasaras ogām

6.Rāvējslēdzēja fiksācija

Ja jūsu džinsu vai bikšu rāvējslēdzējs šad un tad viltīgi attaisās, nofiksējiet to ar nelielu matu lakas daudzumu.

7.Ādas izstrādājumu tīrīšana

Matu laka palīdzēs notīrīt ādas izstrādājumus no tintes vai flomāsteru pēdām. Vienkārši uzklājiet traipam nedaudz lakas, atstājiet piecas minūtes, pēc tam maigi noslaukiet laku ar sausu, mīkstu drāniņu. Ja traips netiek noņemts ar pirmo reizi, atkārtojiet procedūru. Noskalojiet atlikušo tinti un laku ar mitru drānu un ieeļļojiet ādas virsmu ar krēmu, lai atjaunotu tās agrāko spīdumu.

8.Pašaizsardzība

Ārkārtas gadījumā matu laku var izmantot kā pašaizsardzības līdzekli. Izliekoties, ka izņem maku, izvelciet no somas matu lakas bundžiņu un strauji uzpūtiet to uzbrucējam sejā.

9.Spalvas uz drēbēm

Ja pie rokas nav lipīga rullīša, mājdzīvnieka spalvas no drēbēm varat notīrīt ar matu laku. Lai to izdarītu, tīru dvieli (vai papīra dvieli) vajadzētu labi apsmidzināt ar laku un izbrauciet ar to caur drēbēm, notīrot netīrumus. Pēc šādas procedūras lietas kļūs ne tikai tīras, bet arī iegūs antistatiskas īpašības.

10.Svaigi ziedi

Lai paildzinātu svaigu ziedu pušķa mūžu, uzsmidziniet uz tā nedaudz matu laku. Tas pats triks palīdzēs saglabāt herbāriju.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru