Nokaltusi orhideja pārvērtīsies krāšņā ziedā: 2 nevainojami risinājumi

Rezultāts būs redzams jau pēc pāris dienām.

Zinātniece-agronome Gerda Leite pastāstīja, kā var glābt nokaltušu orhideju. Pēc viņas teiktā, ir vērts izmantot divus šķīdumus, kas ātri liks augam atkal uzziedēt.

Kā norādīja eksperte, katrs no mēslojumiem ir pagatavojams pavisam vienkārši. Pirmo var pagatavot no banānu mizām. Lai to izdarītu, vienkārši paņemiet dažus gabaliņus, iegremdējiet siltā ūdenī un nogaidiet aptuveni divas dienas. Svarīgi, lai uz vienu mizas daļu būtu četras daļas ūdens.

Pēc laika beigām mēslojumu atliks tikai uzliet tieši zem saknēm.

Otrais šķīdums ir vēl vienkāršāks. Vienkārši iegremdējiet rīsu graudus ūdenī, pagaidiet apmēram pusstundu un izņemiet. Pēc tam ļaujiet šķīdumam nostāvēties nedēļu. Pēc tam atšķaidiet maisījumu ar tīru ūdeni un aplejiet orhideju.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 73%

0%

Var izmantot jebkurus rīsus, cenai un kvalitātei nav nozīmes.

Tajā pašā laikā mēslojumu nevajadzētu lietot pārāk bieži. Ieteicams to darīt aptuveni reizi mēnesī. Pretējā gadījumā šķīdumi var banāli kaitēt orhidejām.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru