Vīramātes slepenais triks, lai gaļa būtu neticami mīksta: tējas marināde

Ja esi kaut reizi gatavojis gaļu, tad zini kas ir marināde. Pateicoties vairāku produktu un garšvielu kombinācijai, tā padara pat visnegaršīgāko gaļas gabalu mīkstu, maigu un sulīgu.

Ir neskaitāmi liels marināžu skaits, un katra saimniece izvēlas savai gaumei tīkamo. Dažas lieliski papildina gaļas garšu. Bet ne visas spēj gaļu patiešām padarīt mīkstu, lai pēc izcepšanas tā būtu neticami sulīga.

Parasti par marinādes zvaigzni kļūst garšvielas, sojas mērce, kefīrs, sinepes, majonēze un citi produkti. Bet mēs iesakām izmēģināt ko jaunu – mērcēt gaļu tējā.

Mana vīramāte parasti sagatavo melno tēju. Pēc tam pievieno dzērienam smalki sagrieztus sīpolus, iecienītākās garšvielas. Šādi marināde izrādīsies pēc iespējas sātīgāka un iedarbīgāka.

Cūkgaļu vajadzētu mērcēt tējas marinādē trīs līdz četras stundas (labāk atstāt uz nakti), bet vistas gaļai pietiks ar 20-30 minūtēm.

Lasi arī: Aizkustinošais pasaulē vecākā suņa dzīves stāsts

Pēc šīs receptes marinētu gaļu var cept uz pannas, grila, kā arī cept cepeškrāsnī. Gaļa izcepsies vienmērīgi, kļūs sulīgs un smaržīga.

Jūs varat variēt ar garšvielām, jo tēja ir pateicīgs produkts. Tā ļauj izcelties garšvielām, bet tajā pašā laikā padarīs gaļu neticami mīkstu. Noteikti pamēģiniet, un esmu droša, ka turpmāk marinēsiet gaļu tieši šādi!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru