5 kļūdas, kas tortes un kēksiņus pārvērš plāceņos

Kad gribās palutināt ģimeni ar pašceptām kūkām vai kēksiņiem, ir jāizvairās no dažu kļūdu pieļaušanas.

Jūs neatšķiriet vārdus “saputot” un “samaisīt”

Parasti saputo cukuru ar sviestu, cukuru ar olām, olu baltumus ar sāli. Šīs darbības mērķis ir apvienot sastāvdaļas un piepildīt tās ar gaisu, lai iegūtu viendabīgu masu vai gaiši baltas putas. Pievienojot mīklai miltus, tā tikai maigi jāsamaisa, lai neveidotos kunkuļi. Bet, ja jūs sajaucat miltus ar tādu pašu intensitāti kā saputojat olas, tad viss gaiss izplūdīs no masas un kūka izrādīsies blīva.

Milti jāpievieno, izmantojot rokas putotāju. Kas attiecas uz lāpstiņu un elektrisko maisītāju, labāk ir atteikties no viņu pakalpojumiem, lai mīkla saglabātu gaisīgumu.

Jūs izmantojiet aukstas sastāvdaļas

Dažās receptēs faktiski ir vajadzīgas sastāvdaļas, kuras ir tikko izņemtas no ledusskapja. Piemēram, lai pagatavotu Napoleonu, nepieciešams auksts sviests.

Tomēr lielākajai daļai maizes izstrādājumu joprojām ir vajadzīgas istabas temperatūras sastāvdaļas, pretējā gadījumā mīklai būs laiks sakristies, pirms tā sasils cepeškrāsnī. Ja esat aizmirsis, piemēram, olas iepriekš izņemt no ledusskapja, bet nav laika gaidīt, līdz tās sasilst, ielieciet olas ūdens bļodā un 20 sekundes mikroviļņu krāsnī. Kas attiecas uz sviestu, to var nedaudz mīkstināt ar ūdens vannu.

Jūs uzstādāt nepareizu cepšanas temperatūru

Visas cepeškrāsnis darbojas atšķirīgi – viss ir atkarīgs no veida, jaudas, lietošanas perioda un vēl dažiem faktoriem. Ja pamanāt, ka jūsu kūka piedeg, vai, gluži pretēji, necepās norādītajā temperatūrā, cepeškrāsns darbojas pēc saviem noteikumiem. Šajā gadījumā jums ir jāiegādājas uzticams cepšanas termometrs, kas ļaus jums kontrolēt krāsns “uzvedību”.

Pats labākais, ka kūkas un smalkmaizītes tiek ceptas uz vidējā plauktā, bet, ja augšdaļa ir gatava un apakša ir mitra, novietojiet cepamo objektu uz zemāka cepeškrāsns plauktiņa.

Pārāk ātri atvērt cepeškrāsns durvis

Mēs parasti nevaram sagaidīt, kad varēsim atvērt cepeškrāsni, lai redzētu rezultātu. Vai arī mēs vienkārši uztraucamies, ka kūka var piedegt vai, gluži otrādi, neizcepties. Jebkurā gadījumā, neatkarīgi no iemesla, nepieskarieties durvīm, kamēr nav pagājis ¾ laika.

Lasi arī: Vīramātes slepenais triks, lai gaļa būtu neticami mīksta: tējas marināde

Ļaujiet cepeškrāsnij labi uzkarst un neizlaidiet siltumu veltīgi – būs nepieciešams ilgs laiks, lai iegūtu iepriekšējo temperatūru. Ja pamanāt, ka augšdaļa piedeg, pārklāj mīklas augšdaļu ar foliju.

Pauze starp mīklas sagatavošanu un cepšanu

Uzmanīgi izlasiet recepti. Ja nav rakstīts, ka mīklai ir “jāatpūšas”, kā tas ir, piemēram, pankūkām, uzreiz pēc mīklas sagatavošanas liekat to cepeškrāsnī. Atcerieties: jo ilgāk mīkla atrodas uz galda, jo lielāka iespēja, ka tā sakritīsies. Tāpēc ir nepieciešams uzkarsēt cepeškrāsni un sagatavot formu pat sastāvdaļu sajaukšanas stadijā.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru