Vecmāmiņas receptes ekzēmas ārstēšanai

Ekzēma ir ļoti izplatīta alerģiska slimība, ko raksturo ādas izsitumi un nieze.

Daži no visbiežāk sastopamajiem ekzēmas cēloņiem ir stress vai hroniski vielmaiņas traucējumi. Starp visām ādas slimībām ekzēma tiek uzskatīta par vienu no vieglāk ārstējamām, tāpēc ekzēmas ārstēšana ar tautas līdzekļiem var būt ļoti efektīva.

Ir liels skaits dažādu metožu un recepšu, kā atbrīvoties no ekzēmas, lielākā daļa no tām ir balstītas uz dažādu ārstniecības augu izmantošanu: gan iekšēji, gan kompresu veidā uz skartajām ķermeņa zonām.

Pirmkārt, ekzēmas slimnieki var izmantot augu sulas, lai ārstētu skartās vietas. Tradicionālās receptes ietver ārstēšanu ar sulām, piemēram, kartupeļu, burkānu, kāpostu un ķiploku sulām. Šajās sulās iemērc marli, un uzliek uz skartās vietas.

No nedaudz izmērcētām apelsīna mizām var uz nakti pagatavot kompresi. Jūs varat ieeļļot skartās ķermeņa vietas ar etiķa un augu eļļas maisījumu, kas ņemts proporcijā viens pret vienu. Ekzēmas ārstēšana ar tautas līdzekļiem ietver arī svaigu vīnogu izmantošanu: jūs varat ārstēt skartās vietas ar vīnogu sulu, vai uzklāt samīcītas vīnogas.

Turklāt tradicionālā medicīna iesaka izmantot dažādus garšaugus un ārstniecības augus gan iekšējai lietošanai, gan skarto ādas zonu ārstēšanai. Iekšķīgi var lietot diždadža saknes un pienenes saknes uzlējumu (abus apliet ar karstu ūdeni, noturēt 10 minūtes un tad nokāst. Lietot 100 ml 3-4 reizes dienā) vai zelta stīgas un brūkleņu lapu uzlējumu (lietot 50 ml 3-4 reizes dienā, pusi stundu pirms ēšanas).

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru