Vai tu zini, kāpēc kaķi tik daudz guļ? 5 iemesli, kāpēc viņi tā dara!

Foto – Pexels

Kaķi ir patiešām brīnišķīgi dzīvnieki, un ikviens, kam mājās ir pūkainis, zina, ka šie mājdzīvnieki ļoti daudz guļ. Bet, vai jūs zināt, kāpēc viņi tik daudz laika pavada miegā?

1. Kaķa dabiska uzvedība

Kaķa aktīvākais uzvedības laiks ir nakts stundas, un tas nozīmē, ka dzīvnieks lielāko daļu dienas laikā guļ, ko arī redz cilvēki. Dažkārt naktīs kaķiem sākas īstā jautrība – brīdī, kad viņa saimnieki ir aizmiguši ciešā miegā. Tamdēļ arī dažkārt var likties, ka kaķis guļ gandrīz visu diennakti.

2. Enerģijas taupīšana

Foto – Pexels

Kaķiem ir dabiska tieksme taupīt enerģiju, un gulēšana ir vistiešākais veids, kā to var izdarīt. Labs miegs viņiem palīdz atjaunot enerģijas rezerves, saglabājot izturību un veselību.

3. Ātra reakcija

Kaķiem ir raksturīga spēja ātri “pārslēgties” no miega režīma uz citām darbībām. Lai arī kaķis daudz guļ, viņš ļoti ātri spēj “pārslēgties” uz aktivitāti, kad apkārtējā vidē ir kaut kas interesants vai kaut kas, kas viņus potenciāli apdraud.

Lasi vēl: Galvenais mājas sargs nav suns: 8 senseni ticējumi, kas pierāda – cik svarīgi ir, ka mājās ir kaķis

4. Atkarīgs no šķirnes

Ja runa ir par šķirnes kaķiem, tad miegā pavadītās stundas dažādu šķirņu pārstāvjiem var atšķirties. Tādi mierīgi kaķi kā, piemēram, Persijas šķirnes kaķi noteikti miegā pavadīs daudz vairāk laika, nekā, piemēram, tādas aktīvas šķirnes kā Abesīnietis vai Burma.

5. Cik daudz miega stundas diennaktī?

Foto – Pexels

Kaķa miega ilgums var atšķirties dažādu faktoru ietekmē. To ietekmē ne tikai dzīvnieka šķirne, bet arī vecums un Vese***as stāvoklis. Tomēr vidēji pieaudzis kaķi guļ 12-16 stundas diennaktī.

Kaķēni miegā var pavadīt vairāk laika, jo viņi vēl aug, un organismam tas prasa vairāk enerģijas resursu. Savukārt kaķi seniori, virs 7 gadu vecuma, arī var gulēt vairāk, jo viņu aktivitāšu līmenis samazinās, tāpat arī viņiem, tieši tāpat kā cilvēkiem, nepieciešams vairāk miera.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru