Turku šefpavāri liellopu gaļu padara samtainu un sulīgu. Viss noslēpums ir sīpolos

Aromātiskai gaļai turku gaumē vajadzētu kļūt par regulāru viesi uz svētku galda. Šādai receptei tiek izmantots minimāls komponentu daudzumus, taču izrādās, garša ir pārsteidzoša. Gaļa ir tik maiga, ka tā vienkārši kūst mutē. Mēs jums pastāstīsim, kā panākt tik lielisku ēdiena stāvokli. Jūsu viesi noteikti būs sajūsmā.

Gaļa turku gaumē

Šai receptei ļoti iesakām izmantot liellopu gaļu. Protams, ja nav iespējas izvēlēties, tad var ņemt jebkuru citu gaļu. Bet atcerieties, ka šis ēdiens vislabāk garšo tieši liellopa gaļas dēļ. Tai jābūt jaunai un svaigai. Vislabāk ir izvēlēties tādu gaļu, kurā ir minimāls tauku slānis.

Sastāvdaļas:

500 g svaigas liellopa gaļas

2 lieli sīpoli

100 g sviesta

sāls

pipari

timiāns

Pagatavošana:

Sagatavojiet gaļas gabalu cepšanai. Ja nepieciešams, varat to noskalot zem auksta tekoša ūdens. Gaļu nosusina ar papīra dvieļiem un sagriež gabaliņos. Ņemiet vērā, ka gaļa jāgatavo lielā pannā vai katlā. Ja tās nav, tad gaļu labāk sagriezt mazos gabaliņos. Lai atvieglotu cepšanu.

Lasi arī: Kā pasargāt sevi no kaitinošiem kukaiņiem, lai vasaras vakari dabā būtu patīkami

Pannā izkausē gabaliņu sviesta. Ja vēlaties, varat pievienot jebkuru citu augu eļļu. Iemet gaļu pannā un apcep līdz tā zeltaini brūna. Kamēr liellopu gaļa cepas, sagrieziet sīpolu gredzenos vai pusgredzenos. Pievienojiet tos pannai.

Gaļu pārklāj ar vāku un sautē uz lēnas uguns apmēram 1 stundu. Ja pamanāt, ka gaļas sula sāk iztvaikot, pievienojiet nedaudz ūdens. Cepšanas pēdējā posmā pievienojiet garšvielas.

Papildus sālim, pipariem un timiānam varat pievienot jebkuras citas iecienītākās garšvielas. Tām vajadzētu būt ideāli piemērotām liellopu gaļai. Izvēlieties kaut ko no šī komplekta: oregano, baziliks, sausās dilles un pētersīļi, salvija, rozmarīns, estragons, sarkanie pipari.

Šādi gatavota turku gaļa būs pēc iespējas sulīgāka, maigāka, mīkstāka un smaržīgāka. Pirms pasniegšanas var pārkaisīt ar svaigiem zaļumiem!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru