Tikai 3% saimnieču zina, ko darīt ar bietēm, lai tās padarītu boršču vienkārši satriecošu

Boršča sastāvdaļas visām saimniecēm var atšķirties atkarībā no vēlmēm. Kāds šim ēdienam pievieno ķiršus, bet kāds pievieno žāvētas plūmes. Bet īstā ukraiņu boršča pamats paliek nemainīgs. Tie ir kartupeļi, burkāni, bietes, sīpoli un kāposti.

Borščs un bietes

Boršča svarīgākā sastāvdaļa ir bietes. Bet ko daudzas saimnieces dara ar bietēm? Viņas sasmalcina bietes ar rīvi, pēc tam apcep iegūto masu pannā. Un tad mēs skatāmies, kā šie ceptie biešu gabaliņi peld katlā.

Vai esi kādreiz pievērsis uzmanību tam, kādus borščus pasniedz labos restorānos? Tur bagātīgas rubīna krāsas ēdiens pēc izskata ir apetīti rosinošs. Tas ir tāpēc, ka pieredzējis pavārs nerīvēs bietes un neapcep tās pirms gatavošanas.

Viņš vienkārši nomizo dārzeni un nosūta to vārīties kopā ar buljonu. Tad viņš no katla izņem gan sakņu kultūru, gan gaļu, iegūto buljonu izkāš. Kad bietes atdziest, tad tās sarīvē. Un tikai 10 minūtes pirms zupas vārīšanas beigām viņš pievieno rīvētas bietes borščam. Mēģiniet rīkoties tāpat, lai redzētu, kādā maģiskā krāsā šoreiz būs borščs.

Citas kļūdas

Boršča buljonu nevar pagatavot tikai uz kauliem bez gaļas. Klasiskā skatījumā boršču vajadzētu vārīt ar liellopa vai cūkgaļu. Ja tiek nolemts atteikties no gaļas, tad buljonā jābūt sēnēm vai pākšaugiem. Gatavošanas laikā putas rūpīgi jānoņem un pēc tam buljons jāfiltrē. Ja mēs runājam par liesu boršču, tad pirmais šķidrums tiek notecināts un borščs pagatavots otrajā.

Dažas saimnieces ir pārliecinātas, ka visas garšvielas jāpievieno gatavošanas pēdējā posmā. Bet tas tā nav, jo lauru lapas, pipari un sāls ir jāizmanto agrāk – apmēram gatavošanas vidū.

Kas attiecas uz bietēm, tad borščā to vajadzētu būt vairāk, citādi boršča vietā sanāks parastā kāpostu zupa. Ir svarīgi pareizi rīkoties ar kāpostiem. Ja kāposti ir jauni, tad tos pievieno katlā 5 minūtes pirms vārīšanas beigām. Ja kāposti ir veci, varat tos pievienot kopā ar kartupeļiem.

Nesteidzieties ēst boršču, tiklīdz tas ir pagatavots. Galu galā šis ēdiens būs daudz garšīgāks, ja ļausit tam brūvēt 20 minūtes. Tāpat neaizmirstiet katru svaigi pagatavotā boršča šķīvi pasniegt ar smalki sagrieztiem zaļumiem un dāsnu karoti skābā krējuma. Labu apetīti!

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru