Telpaugiem sāk dzeltēt lapas: cēloņi un cīņas metodes

Ziedu avitaminoze

Normālai augšanai augiem nepieciešams noteikts barības vielu kopums. Parasti tās tiek ņemtas no augsnes. Laika gaitā augsne podos izsīkst, augi nesaņem visu nepieciešamo vitamīnu klāstu, un uz lapām var parādīties dzelteni plankumi.

Lai glābtu ziedu no avitaminozes, ir jāizvēlas atbilstoša barība un jārīkojas saskaņā ar norādījumiem, tas ir, jālieto tik bieži, cik tas aprēķināts konkrētam auga tipam, un pareizā koncentrācijā.

Pārmērīga vitamīnu lietošana arī ir saistīta ar sliktām sekām, tāpēc mēslojumu nepievienojiet pie katras laistīšanas. Viss ir labs ar mēru.

Kaitēkļi

Dzelteno lapu parādīšanās cēlonis var būt dažādas slimības vai tādi kaitēkļi kā laputis, zirnekļgrauzēji, baltmutes kāpuri, vairogi.

Šādā gadījumā ir nepieciešams izolēt šādu augu no pārējiem, lai tos neinficētu. Ja slimība netiek apturēta jau pie pirmajām pazīmēm, var zaudēt visu augu.

Ja kaitēkļi ir konstatēti vizuāli, tad bojātā auga ārstēšana sākas ar lapu un stublāja tīrīšanu – to var izdarīt ar ziepju šķīdumā samērcētu mīkstu sūkli.

Ja šādas mehāniskas darbības nepalīdz, tad nāksies lietot speciālus smidzināšanas līdzekļus (insekticīdus) un pārstādīt ziedu jaunā podā.

Lasi vēl: Kartupeļu biezenis ar sieru un ķiplokiem: iecienīta ēdiena recepte ar jaunu garšu

Individuāla pieeja

Dažkārt augu slikto stāvokli izraisa lapu piesārņojums, jo putekļu slānis traucē tām elpot.

Elementāra rūpīga noslaucīšana ar mitru sūkli var glābt ziedu. Vēl viena iespēja ir periodiski mazgāt augus zem dušas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru