Tavās mājās regulāri pazūd lietas: 7 iemesli, kāpēc tas notiek

Mājā, kurā ir maz prieka un miera, sāk “pazust” dažādas lietas. Izklausās pazīstami? Vai zini, ko tas patiesībā nozīmē?

Mūsu “mājas gariņš” dažreiz atliek atpakaļ lietas, kuras mums ir bijušas pazudušas. Ir kas tāds pieredzēts? Piemēram, pirms nedēļas mums pazuda televizora pults, mēs pārmeklējām visu dzīvokli. Negaidīti vienu dienu – ieraugu to guļamistabā, turpat, kur man šķita, ka tai jāstāv. Tā vienkārši tur stāvēja!

Psihologi daudzus gadus ir pētījuši šādas parādības – pazūd lietas mājās regulāri. Patiesībā tas nozīmē tikai to, ka jūs dzīvojat milzīgā stresā un spriedzē. Māja, kurā ir maz prieka, maz sarunu, sāk “pazust” lietas. Kādi šai spriedzei ir visbiežākie iemesli?

Situācija Nr. 1: konflikti ar mīļoto cilvēku, vecākiem, bērniem…

Foto – Pixabay

Vīrs zvana savai mammai un stāsta viņai par katru lietu, kas mūsu starpā ir noticis. Viņš sūdzas par katru sīkumu un tas ļoti bojā mūsu kopdzīvi! Viņa ne reizi nav priecājusies par kaut ko, ko es esmu izdarījusi, viņa mani tikai kritizē. Mēs ar vīru visu laiku tā dēļ strīdamies. Un tagad mans dēls, kurš ir pusaudzis, arī ir sācies darīt jocīgas lietas. Es to vairs nevaru izturēt!

Situācija Nr. 2: nekontrolējami dusmu uzplūdi

Man ir apsēstība, ka katrai lietai mājās ir jāatrodas savā vietā! Ja mājinieki novieto vāzi nepareizā vietā vai ko kaut ko citu, es jūtos izpostīta. Un tad es nespēju kontrolējas savas dusmas!

Situācija Nr. 3: skumjas par kāda tuvinieka vai drauga zaudējumu

Foto – Pixabay

Mans tēvs nomira, un piecus gadus vēlāk nomira arī mans vecākais brālis. Es bieži redzu sapņos savu brāli, bet viņš neko nesaka. Braucot uz darbu, es grasījos šķērsot ceļu autobusa pieturā, un pēkšņi sadzirdēju balsi: “Apstājies!”. Es pagriezos – tur neviena nav. Garām tieši tobrīd pabrauca mašīna. Mani varēja notriekt.

Situācija Nr. 4: lielas bailes par saviem tuviniekiem, viņu kontrolēšana…

Bailes par dēlu mani nogurdina. Mana mamma arī ir tāda pati. Tas bija neprātīgi, kā viņa mūs bērnībā kontrolēja. Un tagad to daru es… Es saprotu, ka tas nav pareizi, bet neko ar to nevaru izdarīt…

Situācija Nr. 5: vēlme glābt un rūpēties par pamestiem dzīvniekiem

Foto – Pixabay

Kad eju uz darbu, vienmēr savā somiņā ielieku maisiņu ar desiņām vai kādu citu ēdienu, un pa ceļam baroju pamestos kaķus un suņus. Mums pašiem mājās ir trīs suņi un astoņi kaķi. Kaimiņi mums regulāri draud, ka mūsu dzīvoklī smird un ka viņi izsauks policiju.

Situācija Nr. 6: kopš bērnības ir bailes un murgi

Es joprojām baidos peldēties. Joprojām iedomājos, ka kāds noslīcis cilvēks parādīsies virs ūdens vai kaut kas aizvilks mani prom dzelmē. Bērnībā man bija arī paniskas bailes no tumsas. Es visu laiku domāju, ka kāds no gultas apakšas paķers manu kāju un aizvilks mani prom.

Situācija Nr. 7: aizraušanās ar maģiju, zīlēšanu – nodarbēm, kas izraisa trauksmi un bailes

Foto – Pixabay

Spēcīgs baiļu lādiņš, dusmas uz likteni, kaut kādas problēmas, kas nav izsāpētas – bieži cilvēki ķeras pie “paralēlās pasaules”, lai to visu saglābtu. Bet šīs nodarbes tikai pastiprina bailes un haosu mūsu dvēselē. No tām būtu jāatsakās.

Patiesība ir tāda, ka visās šajās situācijās mēs slēpjamies un bēgam paši no sevis. Un tad arī lietas “bēg” no mums. Dažreiz tās tiešām ir mums deguna priekšā, bet mēs tās neredzam!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru