Ko likt dobē, stādot tomātus: 3 sastāvdaļas, kas ir katrā mājsaimniecībā

Pastāstīsim, ar ko mēslot augsni pirms tomātu stādīšanas un ko likt dobē, stādot tomātu stādus, lai iegūtu bagātīgu ražu bez “ķīmijas”.

Tomātu stādīšana atklātā laukā vai siltumnīcā neprasa īpašas rūpes. Ja jums izdevies izaudzēt veselīgu stādu – uzskatiet, ka puse darba ir padarīta. Tagad ir svarīgi, lai stādi iesakņotos – šim nolūkam pirms stādīšanas mēslojiet augsni, kā arī, stādot tomātus, dobēs pievienojiet mēslojumu. Mēs jums pastāstīsim, ko un kā darīt.

Ar ko mēslot augsni pirms tomātu stādīšanas?

Tomātu dobes var sagatavot jau rudenī, izmantojot kūdru (ja augsne ir smaga) vai dolomīta miltus (ja augsne ir skāba) 350 g uz 1 kvadrātmetru. Pārrok ar humusu vai kompostu (3 kg uz 1 kvadrātmetru). Bet, ja rudenī nav bijis iespējams veikt mēslošanu, nekas – to var izdarīt pavasarī. Lai to izdarītu dobē, nedēļu pirms stādu stādīšanas var iebērt mājputnu mēslu uzlējumu (proporcijas 1:20) – 0,5 litrus uzlējuma katram augam. Vai arī ir otrs variants – 20 dienas pirms stādīšanas dobē izkaisīt 300 g kaulu miltu uz 1 kvadrātmetru.

Dienu pirms stādu stādīšanas augsni uz dobes nav lieki dezinficēt: uzlej vāju mangāna šķīdumu vai sīpolu sēklu uzlējumu (0,5 spaiņus sēklu pārlej ar verdošu ūdeni un uzstāj 48 stundas).

Lasi vēl: Neaiztieciet: jūs nevarat atbrīvoties no šīs nezāles, jo tā sniedz neticamu labumu dārzā

Ko likt dobē, stādot tomātus?

Pieredzējuši dārzeņu dārznieki iesaka, stādot stādus, katrā iedobē ievietot vienkāršu “sastāvdaļu” komplektu:

1 sauju pelnu (kālija avots);

1 sauju sasmalcinātu olu čaumalu (kalcija avots);

1 sauju sīpolu miziņu – tās atbaida kaitēkļus.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 74%

0%

Ielieciet iedobē nedaudz ūdens un iestādiet tomātus. Šādas tomātu barošanas pietiks vismaz divām nedēļām, lai tie varētu izturēt stresu pēc “pārcelšanās” un pierast pie jaunās vietas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru