Svarīgas ziņas visiem autovadītājiem, nākuši klajā lieli jaunumi!

Zināms tas, ka 25. aprīlī Saeima galīgajā lasījumā ir apstiprinājusi grozījumus attiecībā par Ceļu Satiksmes likumu, kas paredz, ka ikvienam autovadītājam, vairs nebūs obligāti jāved līdzi sava trasnportlīdzekļa reģistrācijas un arī vadītāja apliecība, kas ir ļoti liels pluss dauziem, kas bieži tās aizmirs mājās. 

Tomēr, ir kāds BET! Ja konkrētais autovadītājs šos abus dokmentus būs atstājis mājās, būs jāņem vērā, ka brauciena laikā līdzi būs nepieciešama pase vai ID karte, lai pierādītu Jūsu personību. Šis jautājums jau iepriekš tika celts gaisā, jo autovadītāji to ļoti bija gaidījuši.

Tāpat visiem autovadītajiem būtu jāņem vērā tas, ka jaunās izmaiņas darbosies tikai un vienīgi tiem, kam vadītāja apliecība ir izsniegta Latvijā un arī transportlīdzeklim jābūt reģistrētam Latvijā. Tomēr ja izdomāsiet braukt ar savu transportlīdzekli ārzemēs, tad vajadzēs ņemt līdzi gan vadītāja, gan reģistrācijas apliecību.

Līdz ar jaunajām Saeimas izmaiņām, tiks ietekmēti arī motoklcikla un mopēda vadītāji. Viņi tuprmāk varēs pārvietoties pa sabiedriskā transporta joslu. Lai tiešām šīs izmaiņas stātos spēkā līdz šī gada 31. jūlijam, būs papildus jāveic likumiem vajadzīgie grozījumi Ceļu satiksmes noteikumos.

Kopumā jaunās izmaiņas, nāk par labu autovadīājiem, jo bieži vien savus dokumentus kāds aizmirst mājās un tā ir bijusi problēma daudziem!

Avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru