Slēpts aizvainojums: frāzes, kas atklāj, ka kāds pret tevi nejūt simpātijas

Kā saprast, ka cilvēks tevi nemīl? Ieklausieties, ko viņš saka.

Cilvēki, kurš izjutīs pret tevi antipātijas, nereti sarunās laikā minēs noteiktas frāzes.

“Tas nav nekas svarīgs.”

Ja tu nejauši vai tīši esi ko izdarījis un lūdz piedošanu, bet pretī esi dzirdējis šo frāzi, tad zini, ka tas nenozīmē pilnvērtīgu piedošanu. Biežāk to lieto tie, kuri ir pieraduši izvairīties no konfliktiem, bet visu negatīvo cenšas nemanāmi sagremot. Tāpēc nebrīnieties, ja pēc šīs frāzes izteikšanas attieksme pret jums mainīsies uz slikto pusi. Vēlams to neignorēt, bet darīt visu iespējamo, lai to atrisinātu, kompensētu nodarīto kaitējumu, pretējā gadījumā esiet pārliecināti, ka pret jums ir aizvainojums.

“Ir jauki būt uzmanības centrā”

Nereti aizvainotie cilvēki cenšas dot mājienu, kurš ir bijis viņu aizkaitinājuma vaininieks. Tajā pašā laikā viņi arī nepalaiž garām iespēju izlīdzināties. Rezultātā viņi bieži vien adresē visai divdomīgus komentārus attiecīgajai personai. Taču, tiklīdz jūs vēršat uz to uzmanību, uzreiz varat tikt apsūdzēts, ka pārāk nopietni uztverat vienkāršus vārdus un vēlaties parādīt, ka esat pārāks par citiem.

“Varbūt citreiz.”

Ja kāds bez redzama iemesla atceļ iepriekš sarunātus plānus vai atsakās no jaunām tikšanās reizēm, visticamāk, šī persona cenšas distancēties. Padomājiet, ko jūs, iespējams, esat izdarījis, lai aizvainotu šo cilvēku, ka viņš vēlas laiku pārdomām un savu jūtu sakārtošanai. Tomēr jūs varat priecāties, ka neesat noraidīts rupjā veidā. Tas nozīmē, ka jums joprojām ir iespēja.

Lasi vēl: Kāpēc krāšņās magnolijas nedrīkst stādīt pie mājas: atbildi zina katrs profesionāls dārznieks

“Es nevaru piekrist.”

Ja cilvēks pret jums izjūt aizvainojumu, viņš var jums iebilst ik uz soļa. Visbiežāk aizkaitinājums izpaužas kā principiāla nepiekrišana jūsu viedoklim. Cilvēki, kuri tur negatīvu nostāju, no vienas puses, vēlas jūs sodīt, bet, no otras – nevēlas izrādīt savu aizvainojumu. Tāpēc viss, kas viņiem atliek, ir izteikt neviennozīmīgas iebildes.

“Tu nesaproti.”

Apvainojušies cilvēki nekad nerunās ar jums tieši, bet, ja situācija liks to darīt, viņi distancēsies un parādīs atšķirības starp jums. Piemēram, ja tas ir radinieks, jums ir pārāk daudz kopīga, tāpēc vienīgais veids, kā pārtraukt sarunu, ir tāda frāze kā “tu nesaproti”. Tā drīzāk norāda uz atteikšanos komunicēt.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru