Šie padomi tev palīdzēs šovasar noķert lielāko līdaku!!

Lai noķetu līdaku ir jābūt pacietīgam. Līdaka – mednieks, kurš upuri nemēdz izsekot, bet gan ar vienu veiklu kustību to aprij uzreiz. Ja tev ir bijusi cope, bet tā nav sanākusi, tad met iekšā vēlreiz turpat, jo visticamāk līdaka ir turpat un turpina medīt.

Kad līdaku ķert vasarā?

Ķert var sākt, kad ir iestājies silts laiks. Līdakas šajā laika dodas medībās un ir gatavas uzklupt visiem ko redz. Atceries, ka divu identisku copes dienu nav un nebūs.

Daudzi makšķernieki uzskata, ka vasarā līdakas ir ķert grūti dēļ karstā laika, jo tas ietekmē ne tikai cilvēkus, bet arī visas zivis. Līdakas pārsvarā medī, tādēļ ir lielas iespējas viņas noķet, vienkārši ir jāzina īstās vietas kur ķert.

Māneklis, kas labi nostrādāja šodien, rīt var tikt pilnībā ignorēts.

Svarīgi ir pirms mānekļu izvēles apskatīt ūdens dziļumu, vēja stiprumu un ūdens dzidrumu. Pēc šī vadies, kad izvēlies mānekli. Ja līdaka tavu mānekli neredzēs, tad vairāk kā skaidrs, ka viņa to arī neķers.

Vislabāk izvēlēties spilgtas krāsas mānekli tumšos ūdeņos un otrādi.

Lasi vēl: Jūs vairs veikalā nepirksiet mandarīnus. Uzziniet kā var izaudzēt mandarīnus podiņā – man sanāca!

Nemet kur pagadās, bet gan apdomā pirms met.

Karstās vasaras dienās līdaka meklē vēsas vietas ūdenī, kur patverties no karstuma. Apstaigā ūdens tilpni, lai noskaidrotu, kur varētu būt aukstāks ūdens un tad tur arī met. Mēģini mānekļa dziļumu izvēlēties pēc iespējas dziļāku.

Kad ķert līdakas?

Vasarā līdakas labāk ķeraas vai nu agrī no rīta vai vēlu vakaros. Līdakas ir iemīļojušas ūdens zāles un dažādus kanālus, bedres ūdenī. Mazās līdakas izvēlas labāk uzturēties seklākās vietās, bet lielās medī dziļumā un nezālēs, kur viņai vieglāk ir paslēpties.

Veiksmīgu copi!

 

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru