Šī bieži sastopamā “kļūda” izraisa istabas augu bojāeju vasarā. Lūk, ko nedarīt

Vasarā krasi mainās gaismas intensitāte, kā arī gaisa temperatūra un mitrums. Tas viss jāņem vērā, kopjot istabas augus. Pretējā gadījumā, ja radīsiet tiem nekomfortablus apstākļus, tie var iet bojā.

Par to, kādas izplatītas kļūdas izraisa istabas augu bojāeju vasarā, lasiet tālāk.

Pēc dārzkopības ekspertes Ketrīnas Ellisones teiktā, izplatīta kļūda, kas izraisa istabas augu bojāeju, ir to novietošana pārāk saulainā vietā. Tas ietver augu novietošanu uz palodzēm vai pie logiem, kas var noderēt ziemas mēnešos, bet pavasarī un vasarā augiem var būt daudz gaismas.

Ekspertu padoms ir noņemt no palodzes dracēnu. Tās vertikālajām lapām ar skaistiem rakstiem nepieciešama minimāla kopšana, tāpēc tā ir ideāli piemērota iesācējiem vai aizņemtiem cilvēkiem.

Pārāk daudz saules gaismas, īpaši tiešas saules gaismas, var izraisīt šī auga bojāeju, tāpēc pārliecinieties, ka tie ir pareizi novietoti mājās.

Spatifīlas (tautas nosaukums – sievietes laime) ir populāri telpaugi, kas pazīstami ar saviem graciozajiem baltajiem ziediem. Tie diezgan labi iekļaujas vājā apgaismojumā.

Lasi vēl: Šašliks kļūs neticami garšīgs, ja no šiem augļiem pagatavosiet marinādi

Šis augs dod priekšroku vienmērīgi mitrai augsnei un var panest pat īsus sausuma periodus. Pēc ekspertes teiktā, Spatifīlas arī palīdz uzlabot iekštelpu gaisa kvalitāti, filtrējot kaitīgos toksīnus.

Pārliecinieties, ka to maigās lapas un ziedi netiek pakļauti tiešai saules gaismai.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 73%

0%

Tiek uzskatīts, ka bambusa istabas augi nes veiksmi un labklājību. Šiem augiem patīk vāja gaisma, kas nozīmē, ka palodze nav tiem ideāla vieta.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru