Ar ko barot kartupeļus, lai iegūtu lielu ražu: 3 mēslojuma veidi, ko lietot pirms ziedēšanas

Daži mēslošanas līdzekļi ievērojami palielinās kartupeļu ražu, palielinās bumbuļu lielumu un uzlabos auga imunitāti.

Lai palielinātu ražu, kartupeļi jāmēslo 3-4 reizes gadā. Pirmos divus mēslošanas veidus lieto uzreiz pēc jauno stādu parādīšanās un pēc tam pirms ziedēšanas.

Mēslojumu var lietot divējādi. Pirmais – apkaisīt dobes. Otrais – lapu; krūmus apsmidzina ar mēslojuma šķīdumu.

Kūtsmēsli

Kompostā un pārlieku nogatavojošos kūtsmēslos ir daudz slāpekļa, kālija un kalcija. Šādu mēslojumu var pagatavot patstāvīgi no augu atliekām vai iegādāties gatavu agro veikalā. Lai palielinātu kūtsmēslu lietderīgās īpašības, pievienojiet tiem nedaudz kūdras. Vistu mēsli ir noderīgi arī kartupeļiem.

Pēc dīgstu parādīšanās var barot ar govs mēslu šķīdumu (1 litrs svaigu kūtsmēslu uz 10 ūdens). Šo maisījumu laista starp kartupeļu rindām.

Pelni

Pelni satur kartupeļiem nepieciešamos mikroelementus un uzlabo kopējo pelnu kvalitāti. Universālo mēslojumu visiem dārzeņiem gatavo no 1 glāzes pelnu un 10 l silta ūdens. Pelnu šķīdumu atstāj uz vienu dienu ievilkties un aplaista kartupeļus – apmēram 1 tasi uz katru krūmu.

Lasi vēl: Šī bieži sastopamā “kļūda” izraisa istabas augu bojāeju vasarā. Lūk, ko nedarīt

Rauga mēslojums

Vēl viena iespēja, ar ko mēslot kartupeļus pēc stādīšanas, ir parastais barojošais raugs. Rauga šķīdumu ievada divas reizes – pirms ziedēšanas un vēlākā augšanas posmā, apmēram mēnesi pirms izrakšanas.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 72%

0%

Sajauc 10 g sausā rauga, 50 g cukura un 10 litrus ūdens. Atstāj uz vienu dienu, pēc tam šķīdumu atšķaida ar tīru ūdeni proporcijā 1:5 un laista dobes.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru