Sajauciet ziepes un šo aptiekas līdzekli: tas visu notīrīs līdz spīdumam – vannu, tualeti un dušu

Ļoti spēcīgu un efektīvu līdzekli jebkuras virsmas tīrīšanai no kaļķakmens, novecojušiem taukiem un netīrumiem var pagatavot mājās no trīs vienkāršām sastāvdaļām.

Kā ātri iztīrīt tualetes podu, vannu un dušu no netīrumiem un kaļķakmens?

Šo metodi tīrīšanai no netīrumiem, taukiem un kaļķakmens izmantoja jau mūsu vecmāmiņas, kad praktiski nebija ķīmisku līdzekļu.

Lai pagatavotu tīrīšanas līdzekli, nepieciešams sarīvēt veļas ziepju gabaliņu, pievienot cepamo sodu, 5 pilienus amonjaka, atšķaidīt maisījumu ar ūdeni līdz pastas konsistencei. Pēc tam sagatavoto līdzekli uzklāj uz virsmas, kuru nepieciešams tīrīt, un atstāj uz 5-7 minūtēm, tad rūpīgi noskalot ar ūdeni.

Šis maisījums lieliski tiks galā ar netīrumiem virtuvē, ar kaļķakmeni vannas istabā, iztīrīs tualetes podu, izlietnes un dušas kabīni, kā arī flīzes un virtuves plīti. Nepieciešamības gadījumā, ja netīrumi ir ļoti ieēdušies, pasta uz netīrās virsmas jāatstāj uz stundu, pēc tam rūpīgi jānoskalo ar ūdeni.

Kā iztīrīt tualetes podu no kaļķakmens: vēl 5 pārbaudītas metodes

Dzelteni traipi no cietā krāna ūdens ļoti bojā sanitārtehnikas izstrādājumu izskatu, turklāt tos ir diezgan grūti notīrīt. Taču ir efektīvi improvizēti līdzekļi, kas palīdzēs ātri no tiem atbrīvoties. Tāpēc jums vajadzētu izmēģināt septiņas tautas metodes, ja pie rokas nav speciālu līdzekļu kaļķakmens tīrīšanai.

Etiķis. Ja piesārņojums ir nesens un tīrāmā platība nav liela, var izmantot galda etiķi. Ūdens un etiķis jāsajauc proporcijā 1:1 un ar smidzinātāju uzklājiet uz dzeltenā traipa. Dažas minūtes pēc uzklāšanas apstrādāto vietu noslaukiet ar tualetes birsti un rūpīgi noskalojiet ar ūdeni. Ja skartās vietas ir lielas, tās var vienkārši aplaistīt ar etiķi. Tad tas jādara naktī, jāatstāj uz 6-7 stundām, lai šķidrums iedarbotos, pēc tam ar suku noberziet virsmu un nomazgājiet ar ūdeni.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru