PSIHOLOGI ATKLĀJ: Pazīmes kas liecina par šķiršanās tuvošanos

Kritika

Piemērs: Viens no partneriem ir viegli aizkaitināms un aizrāda par katru otrās pusītes pieļauto kļūdu, nekavējoties atsaucot atmiņā arī līdzīgas pagātnes situācijas. Tā rezultātā netiek kritizēta kļūda bet gan šī cilvēka personība, beigās tiek pateikts: “Tu vienmēr dari visu nepareizi.”

Kā to labot: Sarunas laikā neizmanto asu toni, nepārveido vienu mazu problēmu par miljoniem citu problēmu. Ja spēsi mierīgi palūgt, lai tava otrā pusīte nākamreiz rīkojas citādi, nepiešķirot šai situācijai tik absurdi lielu nozīmi, rezultāts būs daudz labāks.

Lasi vēl: Viktorija Raidosa nosaukusi iemeslus, kas atnes slimības un neveiksmes

Aizstāvoša uzvedība

Piemērs: Viens no attiecībās esošajiem cilvēkiem domā, ka ir izdarījis ko sliktu un, lai izvairītos no kritikas, cenšas nekavējoties sevi aizstāvēt visnotaļ agresīva veidā. Šādu situāciju lieliski raksturo frāze: “Tā nav mana vaina!”Rezultātā arī otrs cilvēks atbild nikni un tas pāraug strīdā.

Kā to labot: Šādos gadījumos labāk uzņemties atbildību par savu uzvedību un atvainoties piemērotā laikā. Ja netērēsiet laiku nevajadzīgiem strīdiem, jūs to varēsiet izmantot daudz patīkamāk.

Izvairīšanās no konflikta

Piemērs: Sajūtot, ka gaidāms ķīviņš, daži cilvēki noskaņojas atbildēt uz to pilnīgi bezemocionāli. Viņi ignorē savu partneri visos iespējamos veidos.

Kā to labot: Nebēdz un necenties palikt viens pats ar savām emocijām. centies mierīgā ceļā atrisināt esošo problēmu, citādi tā kļūs nopietnāka.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru