Pāris pilieni piena liks jūsu orhidejai krāšņi ziedēt visu gadu

Orhideja ir neparasts un eksotisks zieds. Lai to audzētu mājās, ir vajadzīgas zināšanas un jāpievērš uzmanība detaļām. Tomēr orhideja nav tik specifiska, kā daudzi cilvēki domā. Orhideju augšanai un ziedēšanai ir nepieciešama konsekventa aprūpe un pareiza uzturs.

Šodien pastāstīsim, kāds līdzeklis palīdzēs orhidejai ziedēt nenogurstoši.

Orhideju barošana

Dabā orhideju baro egles miza, sūnas vai oļi. Bet, atvedot orhideju mājās, mēs tai atņemam parasto barotni. Tāpēc ir tik svarīgi regulāri barot augu ar minerāliem un organiskiem produktiem.

Jūs varat izmantot gatavus produktus no veikala. Izvēloties ķīmisko līdzekli, ir vērts ņemt vērā šādas nianses.

Labākie mēslošanas līdzekļi satur magniju, varu un kalciju.

Ziedēšanas periodā vislabāk ir izmantot mēslojumu ar amonjaka slāpekli.

Mēslošanas šķīdumā jāiekļauj šādi elementi: cinks, dzelzs, nātrijs, mangāns, varš. Šāds sastāvs labi atbalstīs lapas un sakņu sistēmu.

Visefektīvākie ir tie mēslošanas līdzekļi, kas satur visas uzskaitītās vielas.

Bet, lai iegūtu skaistu un ilgu orhideju ziedēšanu, nemaz nav nepieciešams izmantot veikala produktus. Dažreiz tie ir pārāk dārgi. Bet ir lieliskas mājās gatavotas alternatīvas, kas var būt lētākas un efektīvākas. Piemēram, orhidejas mīl, ja tās baro ar pienu.

Lasi arī: Telpaugi priecēs sulīgām krāsām un augs griezdamies, ja ievērosiet visas puķkopja rekomendācijas

Tas var šķist diezgan dīvaini, bet metode ir ļoti efektīva. Viss pateicoties sastāvam. Galu galā piens satur kāliju, kalciju, slāpekli un magniju, kas ir nepieciešami labai orhideju augšanai. Tie lieliski piesātina augu, dod tam spēku ziedēt visu gadu.

Lai pagatavotu mājās gatavotu mēslojumu, sajauciet 0,5 litrus nostādināta ūdens un 1 ēdamkaroti piena. Visu labi samaisa. Ir svarīgi ņemt lauku pienu, jo pasterizētā pienā visu šo vielu ir daudz mazāk.

Ielieciet podu ar orhideju lielā traukā un bagātīgi aplejiet ar sagatavoto mēslojumu. Pēc tam atstājiet to vēl uz 15 minūtēm nostāvēties. Pēc tam noteciniet ūdeni no poda un nolieciet ziedu savā vietā. To var izdarīt reizi divās nedēļās. Orhideja uzņems visas nepieciešamās vielas un drīz iepriecinās ar ziedēšanu.

Varat arī regulāri noslaucīt orhideju lapas ar piena šķīdumu. Tā pagatavošanai 1 ēdamkaroti lauku piena jāsajauc ar 2 ēdamkarotēm silta ūdens. Lapas kļūs spēcīgas un zaļas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru