Telpaugi priecēs sulīgām krāsām un augs griezdamies, ja ievērosiet visas puķkopja rekomendācijas

Iekštelpu ziedi ir īsts jebkuras mājas rotājums. Taču, izvēloties augus, cilvēks vispirms skatās uz to burvīgo izskatu, un tikai pēc tam domā par pareizu kopšanu un piemērotiem apstākļiem. Bet vajadzētu zināt, kā mēslot ziedus, lai tie nenovīstu, neizžūtu un neapklātos ar dīvainiem plankumiem.

Ar ko barot telpaugus

Lai ziedi paliktu veseli un spēcīgi, tiem jānodrošina piemēroti apstākļi. Un šeit ir jāņem vērā vismaz divi vissvarīgākie faktori: temperatūra un mitrums telpā. Un, lai katrs augs priecētu aci, tas ir pareizi jābaro. Un ko šajā gadījumā iesaka izmantot pieredzējuši floristi?

Ūdens

Acīmredzams punkts, bet to nav iespējams neatcerēties. Galu galā iesācēju puķu audzētāji ir diezgan vieglprātīgi par augu laistīšanu. Jebkuram ziedam ūdens ir galvenais dzīves nosacījums, tāpēc pret laistīšanu jāizturas atbildīgi, neaizmirstot ņemt vērā katra auga individuālās vajadzības.

Koksnes pelni

Puķkopjiem ieteicams lietot šo vielu, lai veiksmīgi novērstu augu slimības. Vienkārši paņemiet 100-150 g koksnes pelnu, atšķaidiet 10 litru ūdens spainī, samaisiet un atstājiet tumšā vietā. Augi jālaista ne biežāk kā reizi mēnesī. Pirms laistīšanas neaizmirstiet vēlreiz samaisīt produktu.

Citrusaugļu mizas

Jebkuru citrusaugļu vai granātābolu mizas var pārvērst arī par mājas ziedu mēslojumu. Vienkārši apklājiet šīs mizas ar verdošu ūdeni (ūdenim vajadzētu būt apmēram 2 reizes vairāk nekā mizām) un ļaujiet nostāvēties vienu dienu. Pēc tam izmetiet mizas un bagātīgi aplaistiet augus.

Kādi līdzekļi ir īpaši labi

Rīcineļļa

Labs mēslojums ziedošiem augiem. Mēslojumu sagatavo pavisam vienkārši: litra ūdens burkā pievieno 1 tējkaroti rīcineļļas. Pēc laistīšanas ar šādu šķidrumu mājas ziedi neslimo un ilgāk priecē saimniekus ar sulīgu krāsu.

Alvejas sula

Viens no labākajiem dabiskajiem istabas augu augšanas stimulatoriem. Un tikai puslitra ūdens burkā jāpievieno tējkarote sulas un jāsamaisa. Līdzekli lieto vienu vai divas reizes nedēļā sakņu barošanai. Ir vērts pamēģināt, un redzēsiet, ka rezultāts būs acīm redzams!

Piens

Pārsteidzoši, bet floristi iesaka laistīšanai izmantot pienu. Taču patiesībā uz litru ūdens vajag tikai tējkaroti piena: ar šo šķīdumu laista istabas augus. Šī procedūra padara lapas spīdīgas un svaigas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru