Pārgājiena laikā zēns ezera krastā pamana ko pārsteidzošu, taču neviens viņam netic, līdz neredz to pašu acīm

Kāds igauņu puika, pastaigājoties ar saviem vecākiem gar Kurta ezeru Igaunijā, pamanījis dīvainu tukšumu starp kokiem, kas veidoja it kā līniju. Zēnam šķita, ka šī līnija kokos izskatās kaut kam paredzēta, taču tā turpinājās līdz ezera malai un tad beidzās.

Puika, izmantojot tuvumā atrastu koka stumbru, sācis bakstīt zemi un pamanījis metāla gabalu. Vēlāk viņš pasaucis vecākus, kas arī pārskatījuši teritoriju un izsaukuši papildus palīdzību.

Neviens nav varējis saprast, kas tieši atrodas ezera krastā, tāpēc izsaukts vilcējs un objekts sākts vilkt ārā no ezera dzīlēm.

Sākumā izskatījies, ka tiek izvilkts militārās mašīnas vraks, taču atklājums izrādījies vēl ievērojamāks.

Pēc brīža visi klātesošie saprata, ka no ezera tiek izvilkts tanks, līdz ar to arvien lielāks cilvēku skaits iesaistījās darbos, aizrautīgi par jauno atklājumu.

Neilgi pēc tam no ezera tika izvilkts pilnībā saglabājies Otrā Pasaules kara tanks. Speciālisti, kas sīkāk aplūkojuši tanku, izdarījuši secinājums, ka tas oriģināli ir Padomju Savienības T34/76A tipa tanks. Šo tanku Padomju Savienībai atņēmuši vāci un uzdrukājuši savas pazīšanās zīmes uz tanka sāniem un priekšpuses.

Pēc tuvējo iedzīvotāju stāstiem, tanks ezerā ticis nogremdēts speciāli, lai ienaidnieki netiktu pie tā.

Tanks ūdenī pavadījis ilgāk nekā 56 gadus, un ir 30 tonnas smags, kas, ņemot vērā tanka izmērus, ir mazs svars.

Ironisks ir fakts, ka tanka atrašanās vieta ir ļoti tuvu iecienītam golfa klubam, kuru katru dienu apmeklē aptuveni simts cilvēki, taču līdz šim neviens nebija pamanījis iespējamo tanku ezerā.

Šis atradums ir nozīmīgs igauņiem un ir prieks, ka grūtie darbi, cenšoties izvilkt objektu no purva, ir vainagojušies panākumiem.

Lasi vēl : Britnijas Spīrsas menedžeris paziņojis bēdīgus jaunumus par slaveno dziedātāju!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru