Pankūku pīrāgs no sēnēm un vistas manā ģimenē ir īpaši iecienīts! Es viņu vēl gatavoju ar ogām, sieru, dārzeņiem – katru reizi savādāk!

Esmu šokā, jo sanāca daudz garšīgāk nekā es biju iecerējusi!

Lasi vēl: Torte kas gatavojama uz pannas. Vieglāku tortes recepti jums neatrast! Gatavoju viņu jau vairākus gadus no vietas

Tev vajadzēs: 
Pankūkām:
milti — 4-5 ēdamk.;
piens — 0,5 litri;
olas — 2-3 gab.;
ciete — 1 ēdamk;
sāls, cukurs pēc garšas;
saulespuķu eļļa — 1 ēdamk.
Pildījums:

vistas krūtiņa — 1 gab;
krējums — 150 g;
siers — 200 g;
sēnes un eļļa cepšanai;
zaļumi pēc garšas.

Lasi vēl: Kraukšķīgi gurķīši uz ziemu, kuri paliks atmiņā, bet galvenais – bez sterilizācijas. Vecmāmiņa ieteica.
Pagatavošana:

Izcepiet pankūkas. Pagatavojiet mīklu un uzmanīgi izklājiet uz pannas un apcepiet no abām pusēm. Pīrāgam vajadzēs aptuveni 12-15 pankūkas. Pildījumam vajadzēs apcept vistas krūtiņu saulespuķu eļļā, sīki to sagrieziet un pievienojiet krējumu. Sēnes apcepiet kopā ar sīpolu.

Formu kurā cepsiet pīrāgu ietaukojiet. Formas apakšā nolieciet pankūkas. Aptuveni 3-4 pankūkas. Tagad sāciet kārtot pa slāņiem visu. Uz pankūkām lieciet vistu, sēnes un zaļumus. Vistas kārtu apkaisiet ar sarīvētu sieru. Ir jāsanāk apmēram 5-6 slāņi.

Slāņus nobeigt vajag ar pankūku. Apgrieziet pankūkas maliņas, kuras ir nokarājušās. Vēlamies taču lai izskatās skaisti, ne tikai garšīgi!Pildījuma viducī ielieciet krējumu. Uzsildiet cepeškrāsni līdz 180°С, un cepiet pīrāgu aptuveni 15-20 minūtes.

Gatavo pīrāgu novietojiet uzmanīgi uz trauka, kurā viņu pasniegsiet. Pankūku pīrāgu ir jāpasniedz siltu. Sanāks ļoti garšīgi un neviens nepaliks vienaldzīgs!

Labu apetīti!

 

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru