Nosaukts ideālais vecums, kad bērnam iegādāties pirmo tālruni: padomi atbildīgiem vecākiem

Pēc bērnu psiholoģes un pedagoģes Natālijas Džonsones domām, ir svarīgi nesteigties iegādāties bērnam telefonu, īpaši viedtālruni.

Viņa uzsvēra, ka optimālais laiks pirmajam telefonam ir no piecu līdz septiņu gadu vecumam. Lai gan bērns var aplūkot vienaudžu viedtālruņus un lūgt vecākiem tādu iegādāties, eksperte iesaka sākt ar visvienkāršāko telefonu ar pogām.

Bērnu psiholoģijas eksperte uzsvēra, ka jebkura sīkrīku ierīce var ļoti novērst bērna uzmanību. Vecāki bieži sūdzas, ka viņu bērni dod priekšroku virtuālai saziņai un spēlēm telefonā, nevis reālai komunikācijai ar ģimeni un draugiem.

Lasi vēl: Kā pareizi žāvēt drēbes ziemā, lai izvairītos no problēmām: ekspertu padomi

Džonsone uzsvēra, ka sīkrīki nodrošina vieglu piekļuvi nevēlamam saturam un var izraisīt atkarību, atbīdot citas noderīgākas un svarīgākas darbības. Viņa brīdināja, ka šāda uzvedība var negatīvi ietekmēt bērna attīstību un emocionālo inteliģenci nākotnē.

Ja esat nolēmis iegādāties viedtālruni, ir svarīgi, lai tā lietošana bērnam būtu pēc iespējas drošāka. Noteiktu noteikumu noteikšana var palīdzēt ne tikai pašiem bērniem, bet arī vecākiem iemācīties atbildīgi lietot sīkrīkus un noteikt pareizās prioritātes.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru