No aktivētās ogles izgatavots mēslojums atjaunos pat pašu panīkušāko ziedu

Šis lētais aptiekas līdzeklis var viegli konkurēt ar veikalā nopērkamajiem mēslošanas līdzekļiem.

Aptiekas līdzekļus saimnieces bieži izmanto mājas tīrīšanai. Tomēr ir daudz vairāk veidu, kā tos izmantot. Piemēram, jūs varat izmantot aktivēto ogli – kā mēslojumu puķēm. Tā pozitīvi ietekmē augu augšanu un izskatu. Tomēr jebkurš mēslojums ir jālieto pareizi.

Aktivētā ogle – kā mēslojums istabas puķēm

Iespējams, ir grūti iedomāties lētāku mēslojumu par aktivēto ogli.

Pieredzējuši dārzkopji bieži izmanto aktivēto ogli puķēm, jo tai ir diezgan iespaidīga iedarbība uz tām. Starp šāda mēslošanas līdzekļa lietderīgajām īpašībām ir šādas:

Auglības uzlabošana – aktivētā ogle mājas puķēm ir sava veida “pastiprinātājs”, kas ne tikai stiprina augu, bet arī veicina tā augšanu.

Toksīnu neitralizēšana – tāpat kā medicīnā, arī aktīvā ogle – kā mēslojums puķēm – tiek izmantota kā sorbents. Tā absorbē toksiskās vielas no augsnes.

Lasi vēl: 7 atpūtas veidi, kas ir nepieciešami katram cilvēkam: ieplānojiet tos sev 2024. gadā

Kaišu un smakas novēršana – bieži vien pārliešanas vai augsnē esošo baktēriju dēļ zieds var sākt pūt. Tas ne tikai sabojā augu, bet arī izraisa nepatīkamu smaku parādīšanos telpā. Ja izmantosiet aktivēto ogli istabas puķēm, ar šādu problēmu nesaskarsieties.

Vēl viens šī aptiekas līdzekļa izmantošanas pluss ir mitruma saglabāšana ziedos. Tāpēc jūs varat neuztraukties, ka augsne izžūs. Šī problēma ir aktuāla jebkurā gadalaikā – gan vasarā, kad mitrums iztvaiko gaismas ātrumā, gan ziemā, kad apkures dēļ gaiss dzīvokļos ir sauss.

Kā pagatavot mēlojumu no aktivētās ogles, lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru