Nevienam neatdodiet veikala čekus! Šī afēra var jūs atstāt bez naudas. Jauna shēma!

Ja jūs izejiet no veikala, pēc tam, kad esiet norēķinājušies ar bankas karti, un jums prasa čeku – nedodiet! Esiet uzmanīgi, tā ir krāpšana!

Čeku var paprasīt jaunās māmiņas, kā apstiprinājumu tēriņiem bērnam, vai cilvēki, kuri it kā krāj bonusus šajā supermārketā, raksta Ledy Like.

Jums, šķiet, ka rīkojaties pareizi un augstsirdīgi, bet patiesībā jūs kļūstiet par krāpšanas upuri.

Bieži uz čeka tiek drukāts bonusa vai atlaižu kartes turētāja uzvārds un jūsu bankas kartes pēdējie cipari. Ar šo informāciju pietiek krāpšanai..

Krā***ks, ieguvis čeku, atrod upuri pēc vārda un uzvārda sociālajos tīklos, uzzina telefona numuru no draugiem vai nolasa tieši profilā.

Un atsūta īsziņu: „Sveicināts, dārgais bankas klient, jūsu karte… 1234 bloķēta”. Tālāk iet kā smērēts: vēlaties atbloķēt – paziņojiet kodu.

Uzmanību: tādā gadījumā paziņot kodu nedrīkst! Ir aizdomas par kaut ko – pazvaniet uz banku un noskaidrojiet.

Ja norēķināšanās būs skaidrā, tad ir vēl interesantāk.

Krā***ks veikalā atrod tādu pašu lietu, kā čekā, un mierīgi iziet ar to ārpus veikala. Ja nostrādā signalizācija pie izejas, parādīs čeku apsargam un mierīgi ies tālāk.

Turklāt, pēc laika Krā***ks pacentīsies „atgriezt” pirkumu veikalā, izmantojot jūsu čeku, un saņemt naudu. Jo atgriezt preci ir tiesības ne tikai pircējam, bet arī lietotājam – tam, kas to izmantos.

Bet vai jūs zinājāt par šādas mahinācijas iespēju? Un uz kādām viltībām esiet uzķērušies jūs?

avots: lifter.com.ua

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Artish</cite>

    Nu ja tu esi konkrets daunis kam katra sanemta izzina ir.ka pasa dieva uzruna, tad ja tu esi pilnigs daunis. Paldies par info, brt jus esat ledus laikmetu palaidusi garam

Pievienot komentāru