Netflix paaugstina cenas, jo paroļu koplietošanas ierobežošana mazinās

Netflix sāk paaugstināt cenas dažās valstīs, jo izaugsme, ko veicināja paroļu koplietošanas ierobežošana, sāk mazināties.

Filmu un TV straumēšanas gigants paziņoja, ka pēdējā mēneša laikā jau ir paaugstinājis abonēšanas maksu Japānā un daļā Eiropas, kā arī Tuvajos Austrumos un Āfrikā. Pašlaik tiek ieviestas izmaiņas Itālijā un Spānijā.

Savos jaunākajos rezultātos Netflix paziņoja, ka no jūlija līdz septembrim tam ir pievienojušies 5,1 miljons abonentu, kas pārsniedz prognozes, bet ir mazākais pieaugums vairāk nekā gada laikā.

Uzņēmums ir pakļauts spiedienam parādīt investoriem, kas nodrošinās izaugsmi turpmākajos gados, jo tā jau tā milzīgais pārklājums apgrūtina jaunu abonentu atrašanu.

Pēdējo reizi, kad Netflix pamanīja palēnināšanās pazīmes 2022. gadā, tas uzsāka pasākumus, lai apturētu paroļu koplietošanu, un paziņoja, ka piedāvās jaunu straumēšanas iespēju ar reklāmu. Šie ierobežojumi izraisīja jaunu izaugsmes vilni.

Kopš pagājušā gada uzņēmums ir pievienojis vairāk nekā 45 miljonus jaunu dalībnieku, un visā pasaulē tam ir 282 miljoni abonentu. Analītiķi arī sagaida, ka reklāmas galu galā kļūs par Netflix lielu biznesu. Tomēr pagaidām Netflix ir paziņojis, ka vēl ir “agri”, un brīdinājis, ka negaida, ka tas sāks veicināt izaugsmi līdz nākamajam gadam, neraugoties uz to, ka daudzi abonenti izvēlas reklāmas atbalstītu plānu.

Netflix paziņoja, ka pēdējā ceturksnī šis plāns, kas ir uzņēmuma vislētākais variants, veidoja 50 % no jauniem abonentiem vietās, kur tas tiek piedāvāts. Pat bez reklāmas atbalsta Netflix paziņoja, ka ieņēmumi jūlijā-septembrī, salīdzinot ar to pašu periodu pērn, pieauguši par 15 %, sasniedzot vairāk nekā 9,8 miljardus ASV dolāru. Arī peļņa pieauga no 1,6 miljardiem dolāru tajā pašā periodā pērn līdz 2,3 miljardiem dolāru.

Netflix pēdējo reizi paaugstināja cenas Apvienotajā Karalistē un ASV 2023. gadā, taču tas skāra tikai dažus plānus. Kopš 2022. gada tas ir atstājis neskartu sava populārā “standarta plāna” cenu bez reklāmām. Iepriekš uzņēmums dažkārt ir eksperimentējis ar cenu noteikšanu mazākās valstīs, pirms veikt izmaiņas lielākajos tirgos, piemēram, ASV un Apvienotajā Karalistē.

Mets Britzmans, Hargreaves Lansdown vecākais akciju analītiķis, sacīja, ka Netflix spēcīgais finansiālais stāvoklis ļauj uzņēmumam turpināt tērēt naudu, lai radītu jaunus hītus, kas ir galvenais, ja tas cer paaugstināt cenas bez pretreakcijas.

“Šis pēc būtības ir nepastāvīgs tirgus, kurā patērētāji labprāt maina straumētāju, ja uzskata, ka nesaņem vērtību,” viņš teica. “Svaiga satura pievienošana ir būtiska, jo īpaši tādās jomās kā sporta notikumi, un tā varētu sniegt Netflix vajadzīgo priekšrocību, lai paaugstinātu cenas un noturētu klientus atgriezties pēc vēl.”

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru