Nekad nevajadzētu noslaucīt viedtālruņa ekrānu ar šīm lietām: tam ir nopietns iemesls

Spirts

Spirts izšķīdina displeja aizsargpārklājumu, palielinot viedtālruņa neaizsargātību pret skrāpējumiem. Tāpēc pirms iegādāties salvetes vai sīkrīku tīrīšanas līdzekļus, ir svarīgi pārliecināties, vai tie nesatur alkoholu.

Etiķis

Lielākajā Android Central portālā publicētajā sīkrīku kopšanas rokasgrāmatā ieteikts viedtālruņa korpusu noslaucīt ar atšķaidītu etiķi. Tomēr šo šķīdumu noteikti nav ieteicams izmantot stikla virsmu, piemēram, ekrāna un kameras objektīvu, tīrīšanai. Etiķis var sabojāt šo elementu aizsargpārklājumu.

Dezinficējošas salvetes

Dezinfekcijas salvetes efektīvi cīnās ar mikrobiem uz rokām, taču tās nav ieteicams izmantot viedtālruņa tīrīšanai. Tās var iznīcināt ekrāna aizsargājošo oleofobisko un hidrofobisko pārklājumu, atstājot mikroskopiskus skrāpējumus un pat izraisot koroziju.

Ziepes

Šis jautājums ir nedaudz strīdīgs. Daudzi telefonu ražotāji kopumā neatbalsta parastu ziepju lietošanu tīrīšanai, taču uzsver, ka ir svarīgi izvairīties no to iekļūšanas korpusa iekšpusē. Tomēr pārmērīga lietošana var sabojāt oleofobisko pārklājumu, tāpēc ieteicams atturēties no riska un būt uzmanīgiem.

Ūdeņraža peroksīds

Ūdeņraža peroksīda izmantošana var sabojāt ierīces virsmu – tā norāda Apple. Tāpēc lietojiet peroksīdu tam paredzētajam mērķim , nevis eksperimentējiet ar ierīcēm.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru