Nekad neizmet burkānu lakstus! Tas ir zelts!

Ja pirms tam jūs ēdāt burkānu saknes un izmetāt galotnes, tad tas, iespējams, bija tāpēc, ka jums nebija ne mazākās nojausmas par burkānu lakstu brīnumainajām īpašībām!

Burkānu lakstu pozitīvās īpašības

Tie ir bagāti ar hlorofilu

Hlorofils ir nepieciešams ne tikai augiem, bet arī cilvēkiem. Hlorofila sastāvs atgādina asiņu sastāvu. Izmantojot to, mēs attīrām asinis. Šī viela darbojas kā spēcīgs antioksidants, novērš vēža šūnu parādīšanos.

Daudzi lieto tabletes, lai atbrīvotos no kancerogēniem un toksīniem. Bet kāpēc to darīt, ja jūs varat iegūt pareizās vielas no dabīgiem avotiem? Tai skaitā no burkānu lakstiem.

Attīra nieres

Burkānu lakstiem ir diurētiska iedarbība. To lietošana novērš nierakmeņu veidošanos un pat veicina esošo šķīšanu. Lai nieres būtu veselas, papildus burkānu lakstu ēšanai dzeriet pietiekami daudz ūdens katru dienu.

Uzlabo resnās zarnas darbību

Resnā zarna ir atbildīga par atkritumu izvadīšanu no ķermeņa. Lai viņa būtu labā formā, jums periodiski jādod viņai iespēja tikt galā ar šķiedrvielām. Burkānu lakstos ir vienkārši pilnas ar šo vielu. Efekts būs tāds pats kā no fiziskajām aktivitātēm.

Stiprina kaulus

Jūs varat būt pārsteigts, uzzinot, ka daudzos aspektos burkānu laksti ir noderīgāki nekā pati burkānu sakne. Bet tā tiešām ir taisnība. Burkānu laksti satur daudz vairāk minerālvielu nekā sakne, piemēram, kāliju un kalciju, kā arī vitamīnus A un K. Visas šīs vielas stiprina kaulus, kas novērš osteoporozes attīstību.

Uzlabo redzi

Noteikti ne reizi vien esat dzirdējuši oftalmologu ieteikumus izmantot burkānus redzes un atmiņas uzlabošanai. Bet laksti nav jāizmet. To sastāvā esošais A vitamīns ir noderīgs acu muskuļiem.

Kā lietot burkānu lakstus

Lakstu blanšēšana

Blanšēšana noņem lapām rūgtumu, nesabojājot to tekstūru. Burkānu lapas aplej ar verdošu ūdeni vai uz dažām minūtēm iemērc verdošā ūdenī. Pēc tam aplejiet lakstus ar aukstu ūdeni. Pēc zaļumu nožūšanas tos var pievienot gaļas cepetim vai salātiem. Tas dažādos jūsu ēdienu garšu.

Lasi vēl Ātrie kāpostu salāti ziemai, kas daudz labāki par skābētiem

Zupa ar burkānu lakstiem

Ja jūsu zupa sastāv galvenokārt no dārzeņiem, pievienojiet tai burkānu lakstus. Tādējādi jūs piešķirsit tai blīvumu un padarīsit to vitamīniem bagātāku. Visas lakstu aktīvās vielas nonāks zupā, un lakstu rūgtums izlīdzinās citu sastāvdaļu klātbūtnes dēļ.

Dārzeņu sautējums

Šis ir lielisks ēdiens veģetāriešiem. Sagriež burkānu lakstus, sīpolus, ķiplokus, pievieno garšvielas, visu samaisa un apcep uz lielas uguns ar nelielu eļļas daudzumu. Pēc tam pannā var pievienot savus iecienītākos dārzeņus un visu kopā sautēt 20 minūtes.

Smūtiji

Neizmantojot burkānu lakstu termisko apstrādi, jūs saglabājat visas esošās lietderīgās vielas. To var panākt, gatavojot smūtijus. Blenderī burkānu lakstiem pievieno saldus dārzeņus vai augļus, lai iznīcinātu to rūgto garšu. Iegūstiet barojošu un veselīgu dzērienu!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru