NEDRĪKST pienu uzglabāt ledusskapī!

Teju visi cilvēki pienu uzglabā ledusskapja durvīs, jo tur tam ir lieliski piemērota vieta. Piena paka precīzi ievietojas ledusskapja durtiņās, kur tā uzglabāšana un pēcāk izmantošana ir ērta un parocīga, jo to var ļoti ātri no turienes izņemt.

Nav patīkami, kad piens saskābst, taču arī tādam produktam iespējams atrast pielietojumu. Ir pāris noderīgi padomi, kā iespējams uzglabāt pienu, lai tas tik ātri nesabojājas.

Tas varētu šķist ļoti dīvaini, taču, ja vēlaties, lai piens saglabājas svaigs pēc iespējas ilgāk, tad nekādā gadījumā neuzglabājiet to ledusskapja durtiņās.

Vislabākā vieta piena uzglabāšanai ir ledusskapja apakšējais vai vidējais plaukts.

Ledusskapja durvis ir vieta, kas visbiežāk tiek pakļauta temperatūras svārstībām, un tas, savukārt, rada nepiemērotu vietu šādu produktu uzglabāšanai. Pienam un piena produktiem vienmēr jāatrodas vēsā vietā, un temperatūru svārstība rada lielisku vidi, lai tie saskābtu.

Lasi vēl: Marinēti sīpoliņi ziemai. Es pati tos lieku klāt pie šašlika un citiem ēdieniem – garšo fantastiski! Vīrs ir vienkārši starā!

Šie pāris padomi palīdzēs jums uzglabāt produktus ledusskapī tā, lai tie pēc iespējas ilgāk saglabātos svaigi.

Tā vietā, lai turētu pienu ledusskapja durvīs, uzglabājiet to vienā no vidējiem plauktiņiem.

Ledusskapja augšējos plauktiņos jāatrodas produktiem, kurus nav nepieciešams gatavot. Lieliska vieta desām, cīsiņiem vai ēdienu pārpalikumiem.

Plauktiņu zemāk nepieciešams turēt sieru, pienu, saldo krējumu, krējumu un jogurtus. Šis plaukts būs lieliski piemērots arī olām.

Ledusskapja apakšējā plauktā glabājiet jēlos un nepagatavotos produktus, kā gaļu, svaigu zivi utt. Šis plaukts ledusskapī ir visvēsākais, tādēļ būs vislabāk piemērots produktu ilgākai uzglabāšanai.

Jēlas gaļas uzglabāšana ledusskapja apakšējā plauktā būs vislabākais risinājums arī no higiēnas viedokļa. Ja gadījumā no jēlās gaļas sāks kaut kas tecēt, tas netecēs virsū citiem produktiem.

Apakšā ir plaukti, kas paredzēti dārzeņu un augļu uzglabāšanai.

Lai produkti saglabātos svaigi pēc iespējas ilgāk, tos nepieciešams uzglabāt oriģinālajā iepakojumā vai speciālos plastmasas vai stikla traukos.

Un beidzot – durtiņas!

Jums noteikti radās jautājums – ja jau ledusskapja durvīs nevar turēt pienu, ko tad tur var turēt?

Lūk, atbilde! Durtiņās varat turēt mērces, garšvielas un citus produktus, kuru sastāvā ir dabīgie konservanti (džemi, želejas, sulas).

Noteikti neaizmirstiet dalīties arī ar saviem draugiem, radiem un paziņām!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru