Meta atlaiž darbiniekus WhatsApp un Instagram

Uzņēmums Meta atlaiž darbiniekus visās struktūrvienībās, tostarp Instagram, WhatsApp un Reality Labs, trešdien ziņoja The Verge, atsaucoties uz cilvēkiem, kas ir iepazinušies ar šo jautājumu.

Meta pārstāvis paziņojumā aģentūrai Reuters norādīja, ka dažās tās komandās tiek veiktas izmaiņas, lai tās saskaņotu ar ilgtermiņa stratēģiskajiem mērķiem un atrašanās vietas stratēģiju. Darba vieta samazinājumam neesot saistība ar uzņēmuma finanšu rādītāju samazināšanos, bet tikai ar nepieciešamību pēc iekšējas pārstrukturēšanas.

“Tas ietver dažu komandu pārcelšanu uz citām vietām un dažu darbinieku pārcelšanu uz citām lomām. Šādās situācijās, kad kāds amats tiek likvidēts, mēs cītīgi strādājam, lai atrastu citas iespējas ietekmētajiem darbiniekiem,” sacīja pārstāvis.

The Verge ziņojumā nebija norādīts precīzs darba vietu samazinājumu skaits, bet minēts, ka tie ir nelieli. Arī Meta nekomentēja šo skaitu.

Atsevišķi Financial Times ziņoja, ka Meta atlaida vēl divus desmitus darbinieku Losandželosā par to, ka viņi, iespējams, izmantoja savus ikdienas 25 ASV dolāru ēdināšanas kredītus, lai tā vietā iegādātos mājsaimniecības preces, tostarp spilventiņus pret pinnēm, vīna glāzes un veļas mazgāšanas līdzekļus.

Financial Times ziņojumā teikts, ka šie atlaišanas gadījumi nav saistīti ar komandas pārstrukturēšanu un ka tie notika pagājušajā nedēļā. Meta atteicās komentēt FT ziņojumu.

Meta kopš 2022. gada novembra ir samazinājusi aptuveni 21 000 darbavietu, lai saglabātu zemas izmaksas, un tās izpilddirektors Marks Zakerbergs 2023. gadu ir nosaucis par “Efektivitātes gadu”.

Meta akcijas šogad ir pieaugušas par vairāk nekā 60 %. Savos jaunākajos otrā ceturkšņa rezultātos Meta pārspēja tirgus prognozes attiecībā uz ieņēmumiem un publicēja rožainu pārdošanas prognozi trešajam ceturksnim, norādot, ka spēcīgi digitālās reklāmas izdevumi tās sociālo mediju platformās var segt tās mākslīgā intelekta ieguldījumu izmaksas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru