Mairis Briedis: “Ja uzvarētu cīņu, es beigtu boksu, bet Dievs gribēja, lai es turpinātu.”

Šorīt LNT raidījumā “900 sekundes” viesojās Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis, kurš pastāstīja sīkāk par saviem nākotnes plāniem saistībā ar sportista karjeru.

Mairis iesāk: “Tagad bija atkopšanās periods, kurā fiziski neko nevarēju darīt, tomēr šodien jau aizvadīšu pirmo treniņu. Kā nekā drīz vien sekos piedāvājumi no aģentu puses par nākamajām cīņām.

Godīgi sakot, pirms šīs cīņas [pret Oleksandru Usiku] domāju, ka ja šo cīņu uzvarēšu, tad es beigšu boksu, jo savas karjeras laikā esmu iedzīvojies visai lielā skaitā dažādu traumu. Es tiešām jau labu laiku domāju par karjeras noslēgšanu un pēc zaudējuma es sapratu, ka Dievs gribēja, lai es turpinātu profesionālo karjeru. Tātad man vēl nav laiks mest pie malas šo sporta veidu un pāris gadi vēl nopietni jāpasvīst.”

Vai tu biji domājis uzvaras gadījumā beigt karjeru un necīnīties arī paredzētajā finālā?

Mairis Briedis apstiprina, ka tik tiešām vēlējies, lai tā būtu viņa karjeras pēdējā cīņa, jo pretī viņam stājās amatieru līmeņa Olimpiskais čempions, kas ir visaugstākais sasniegums amatieru līmeņa bokserim. Viņš piemetina: “Tomēr pēc šī vēl būs jāstrādā.”

Kā tu pats vērtē zaudējumu šajā cīņā? Daudzi uzskata, ka tā bija tava labākā cīņa.

“Es pats domāju, ka varēju vēl labāk sagatavoties, lai gan treneris saka, ka labāk sagatavoties vairs nevarēja. Nometnē traucēja divas traumas – trešā parādījās piektajā raundā, kas arī bija lūzuma punkts. Šajā formā, ko biju sasniedzis, varēju vairāk paveikt, tomēr nesanāca. Acīmredzot kāds negribēja, lai tā notiek.”

Vai gatavošanās nākamajai cīņai notiks līdzīgi? Būs īpaša nometne, taktika?

“To vel redzēsim, viss atkarīgs no komandas un finansējuma, jo Spānijā maksāju pats no savas naudas. Tomēr tur var efektīvāk sagatavoties, jo tur ir attīstīta infrastruktūra – viss atrodas blakus, ir labs laiks, pieejami baseini, sporta zāles.”

Vai ir jau zināmi nākamo cīņu pretinieki?

“Vēl nav zināmi pretinieki, tomēr drīzumā būs saruna ar promoteriem, kas ir ieinteresēti rīkot cīņas. Pirmais un svarīgākais ir dabūt atpakaļ WBC jostu, kuru gribu atgādāt uz Latviju, tas ir mans primārais mērķis. Šobrīd jo vairāk atpūšos, jo vairāk gribu to cīņu atkārtot, tomēr kā jau Usiks minēja, jānotiek kādam anormāli izdevīgam piedāvājumam, lai viņš piekristu atkārtot cīņu.”

Lai noskatītos pilnu interviju ar Mairi Briedi, spied uz zemāk redzamā video:

Avots: tvplay.skaties.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru