Lūk, ko darīt, lai gurķu lapas nedzeltētu

Augus var laistīt arī ar zaļo mēslojumu. Vislabāk, ja tas ir no nātrēm. Ja tās nav pieejamas, var lietot pienenes, āboliņu, zāliena zāli. Pusi spaiņa zaļumu aplej ar ūdeni un atstāj uz 5 dienām, lai raudzētu. Tad sajauc puslitru šķīduma ar 10 litriem ūdens un aplej krūmus.

Ja lapu malās ir dzeltena apmale, tad tas ir kālija trūkums. Krūmus nepieciešams apkaisīt ar koka pelniem, lai augus bagātinātu ar šo elementu. Vai arī pagatavot uzlējumu – glāzi pelnu atšķaidīt spainī ar ūdeni, uzstāt 24 stundas un pēc tam krūmus aplaistīt.

Kā veikt gurķu stādu profilaksi

Ņem 1 litru sūkalu, sajauc ar 3 litriem ūdens un pievieno 2 ēdamkarotes šķidro ziepju, pievieno 15 ml joda un 200 gramu glāzi mangāna. Pēc tam apstrādājiet krūmus. Svarīgi apsmidzināt lapas no apakšas un no augšas. Tas būs gan barošana, gan profilakse pret kaitēm.

Serums izveidos tādu plēvi, ka kukaiņi nevarēs uz tiem dzīvot.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 62%

0%

Ja parādās problēmas pazīmes, procedūra jāatkārto pēc 3 dienām. Ja ne – tad pēc 10 dienām. Ar šo šķīdumu ir labi apstrādāt arī tomātus.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru